De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 22 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Tourstart Boogerd
niet op de tocht

door Bert Schaap

   
 

ESSEN - Michael Boogerd heeft zich afgemeld voor de Route du Sud. De kopman van de Rabobank kampt met een achillespeesblessure en besloot na overleg met ploegarts Leinders het zekere voor het onzekere te nemen. Zijn deelname aan de Tour de France staat echter niet op het spel. Boogerd: "Vanaf zaterdag mag ik weer volle bak trainen. Ik was heel graag naar Toulouse afgereisd om de Route du Sud te rijden. Dat was goed geweest voor mijn wedstrijdritme."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 30kb)
Michael Boogerd
De blessure van Boogerd ontstond in de eerste etappe van de Ronde van Duitsland, eind mei. In het voorjaar versleet hij twee paar schoenen. In Duitsland maakte hij zijn rentree in wedstrijdverband en dat was een goede gelegenheid om het nieuwe schoeisel te proberen. Boogerd: "Ze zaten iets anders, strakker bij de hiel. Onderweg voelde ik mijn hiel en heb ik de schoenen opengeknipt. Met een blote hiel heb ik de Ronde van Duitsland uitgereden. Vorige week kreeg ik in de Ronde van Zweden opnieuw last van het wondje, dat maar niet wilde genezen. Woensdag heb ik mijn blessure door ploegarts Geert Leinders laten beoordelen. Hij vond het verstandig om thuis te blijven. Iedereen weet hoe moeilijk het is om in Frankrijk blessures te behandelen. Met pilletjes en gel moet mijn achillespeesblessure genezen."

Vanwege een verkoudheid en licht opkomende griep moest de Hagenaar zich afmelden voor de Classique des Alpes. Door het wegvallen van de Route du Sud, die morgen in Carcassonne van start gaat, verschijnt hij zonder bergritme in de Tour de France. "Dat is een tegenvaller, maar niet meer dan dat. De Classique des Alpes ben ik allang vergeten."

Gisteren zat Boogerd vier uur op de fiets. De komende dagen gaat hij zijn achillespees niet te zwaar belasten en rekent hij erop voor het NK in Nijmegen weer helemaal in orde te zijn. "Normaal gesproken waren wij dinsdag uit Zuid-Frankrijk teruggekomen. Ik had dan op woensdag rust genomen. Nu pak ik deze dag erbij. Iedereen weet dat ik heel goed kan trainen. En als ik het NK wat minder ben, dan maakt dat niets uit. De Tour begint over ruim twee weken. Nu mis ik vier competitiedagen, maar kan de blessure goed herstellen. Dat is op dit moment het belangrijkst."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 22 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.