De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 22 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street positiever
   
 

New York - De stemming was gisteren positief op de Amerikaanse markten. Een rapport van de Federal Reserve van Philadelphia suggereerde dat het wat beter gaat met de Amerikaanse economie. Ook de werkloosheidscijfers wezen in de goede richting. Cisco en Morgan Stanley kwamen met goede cijfers.Per saldo won de Dow 68,10 punten op 10.715,43 en de Nasdaq sloot 27,44 punten hoger op 2058,68.

De Federal Reserve van Philadelphia kwam met een rapport dat het er naar uitziet dat de Amerikaanse economie een draai ten goede aan het maken is. Dat gaf beleggers moed. "Misschien is het bloeden nu gestopt", merkte een handelaar op.

De werkloosheidscijfers over mei waren ook beter dan verwacht. Het aantal werklozen daalde in mie van 434.000 naar 400.000. OOk dat wijst op een verbetering van de economische situatie. Dat het handelstekort weer opliep, naar $32 miljard over mei, terwijl slechts $31 miljard was verwacht, leek beleggers niet de deren. Dit alles vond plaats bij een forse omzet van bijna anderhalf miljard aandelen alleen al op Wall Street.

Cisco was weer in trek. De internetloodgieter maakte bekend dat de resultaten over dit kwartaal in lijn zullen zijn met de eerder gedane uitspraken. Er treedt dus geen verslechtering op en ook dat gaf beleggers moed. De koers van Cisco vloog daarop $1,28 omhoog naar $17,68 bij een enorme omzet van 80 miljoen stuks.

Morgan Stanley maakte bekend over dit kwartaal $0,82 er aandeel te gaan verdienen en hoewel dat minder was dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar ($1,26) was het wel beter dan verwacht. De koers knalde maar liefst $5,60 omhoog naar $64,95. Eerder kwamen al Bear Stearns en Lehman Brothers met gunstige berichten.

De financiële waarden veerden ook op met anderhalve dollar winst voor JP Morgan en bijna drie dollar voor Citigroup. Eastman Kodak zei op koers te liggen en het aandeel werd meteen $1,66 duurder op $49,21. Maar de kleine chipproducent Transmeta werd gemangeld. De koers denderde 57% omlaag, met $7,24 naar $5,36 bij een omzet van 29 miljoen stuks.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 22 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.