De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 22 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Uitlevering Milosevic
voorlopig van de baan

Van onze correspondent

   
 

BELGRADO - De democratische beweging DOS heeft gisteren moeten toegeven over onvoldoende steun te beschikken in het Joegoslavische federale parlement, om daar een wet door te drukken die uitlevering van oud-dictator Slobodan Milosevic aan het Haagse Joegoslavië-Tribunaal mogelijk had moeten maken.

De wet stuitte op verzet van de Montenegrijnse socialisten, die samen met DOS de regering vormen in Joegoslavië. Bizar is dat de socialisten niets meer te vertellen hebben in de beide deelrepublieken van Joegoslavië, Montenegro en Servië.

De DOS-leiders hadden gehoopt de socialisten te overtuigen van de noodzaak mee te werken met het VN-Tribunaal, dat uitlevering van Milosevic blijft eisen. Op 29 juni wordt in Brussel een donorconferentie gehouden, waarbij geld moet worden ingezameld voor de opwaardering van de Joegoslavische economie. Zolang Milosevic niet is uitgeleverd, zijn met name de Amerikanen onwillig voor Belgrado in de buidel te tasten.

Hoewel teleurgesteld door de socialisten die vroeger behoorden tot het kamp van Milosevic bleven DOS-leiders gisteren bezweren dat er nu andere wegen moeten worden gevonden om Milosevic een enkeltje Den Haag te bezorgen. De nieuwe democraten zijn er inmiddels van overtuigd, dat uitlevering van de ex-president een voorwaarde is om zich permanent te verzekeren van buitenlandse hulp en investeringen.

Er is een lichtpuntje. De Joegoslaven beginnen zich in toenemende mate bewust te worden van de wandaden van de man die zij vele jaren aan hun boezem hebben gedrukt. De ontdekking van massagraven van Kosovaarse Albanezen, breed uitgemeten in de Joegoslavische media, hebben de stemming doen omslaan.

"De Joegoslaven weten nu dat Milosevic en zijn bende geen patriotten waren, maar ordinaire moordenaars. Dat zal ons helpen hen ervan te overtuigen dat Milosevic zijn straf voor de wereld niet kan ontlopen", aldus gisteren de DOS-minister van politie in Servië, Dusan Mihajlovic.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 22 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.