De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 19 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Gamma Holding verkoopt
interieurdochter

Van een onzer verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - Textielconcern Gamma Holding verkoopt interieurstoffendochter Gebr. Eijffinger. Hiermee is in twee jaar tijd het zevende interieurstoffenbedrijf van Gamma van de hand gedaan.

Het beursgenoteerde textielconcern wil alle tien interieurdochters verkopen omdat zij door de lage winstmarges niet langer tot de kernactiviteiten behoren. Momenteel praat de directie met potentiële kopers voor de laatste drie. Dit maakte het bedrijf gisteren bekend.

Eijffinger heeft vestigingen in het Belgische Zaventem en in Zoetermeer. Circa 80 mensen houden zich bezig met het ontwikkelen, marketen en de verkoop van gordijnen, meubelstoffen en behang. Het bedrijf speelde vorig jaar quitte en kende een omzet van EUR15 miljoen. Directeur Joop Janssen wilde net als Gamma geen uitspraken doen over de prijs die betaald is. Wel liet Janssen weten dat Eijffinger net zo lief bij Gamma was gebleven. "Maar dit is onderdeel van de strategie van Gamma en om te voorkomen dat we door een ander gekocht werden hebben we tot deze management buy out besloten."

Met de verkoop van de interieurdochters houdt de Gamma Holding vijf kernactiviteiten over. Deze bevatten onder andere de productie, ontwikkeling en verkoop van uiteenlopende producten als proces- en tranportbanden, kogelvrije vesten, zeilen voor zeilschepen en autobekleding. Volgens woordvoerder Groote Schaarsbergen bekleedt Gamma met deze activiteiten leidende marktposities in de sector.

Gamma zette vorig jaar een bedrag van miljoen om en behaalde een bedrijfsresultaat van EUR47 miljoen. Door een getroffen voorziening voor de afstoting van de interieurdochters van EUR 30 miljoen daalde de nettowinst ten opzichte van 1999 met 59% naar ruim EUR17 miljoen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 19 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.