De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 14 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Telstar vergeet
weer te winnen

Van onze sportcorrespondent

   
 

VELSEN - Voor de tweede keer in vijf dagen tijd verzuimde Telstar Zwolle te slachtofferen. Gisteravond bleek een rits scoringskansen opnieuw niet aan de ploeg van Toon Beyer besteed. Met het 1-1 gelijkspel schoot Zwolle niets op; Telstar doet nog mee.

Waar Telstar op sportpark Schoonenberg in dezelfde samenstelling aan de return begon, wijzigde Zwolle-trainer Dwight Lodeweges zijn ploeg op twee plaatsen. Linker- en centrumspits John den Dunnen en Richard Roelofsen moesten naast Lodeweges op de bank plaatsnemen. Martijn Abbenhuës mocht het daarentegen eens van meet af aan proberen en Henk van Steeg keerde op links na een kwetsuur terug in de basis.

Waar Arnne Slot al vroeg in de wedstrijd bij de eerste Zwolle-kans recht in de handen van Dorus de Vries kopte, veredelde Johan van der Werff aan de overkant een poging van de opgekomen Brian Tevreden. In de zeventiende minuut kwamen de 'Witte Leeuwen' alsnog op voorsprong toen Albert van der Haar zich aan de zijlijn in een hoge bal verslikte en Melvin Holwijn snel de counter inleidde. Een fractie later had de door Sander Oostrom vrijgespeelde Holwijn goed oog voor de meegekomen Michel van Oostrum: 1-0.

Halverwege de eerste helft kreeg Zwolle de gewenste gelijkmaker toen Robert Wijnands en André de Ridder veel vrijheid genoten en laatstgenoemde de bal in de kruising joeg. Het compact verdedigende Telstar waande zich bij de eerstvolgende tegenstoot op 2-1, maar waar Orlando Smeekes zaterdag wél scoorde, miste hij nu na een fabelachtige slalom het gogme Van der Werff opnieuw te verschalken. Waar Zwolle na rust het meest aandrong en door meer balbezit een optisch overwicht had, slaagde Telstar erin het gevaar in te dammen en counterde het naar hartelust.

De ploeg van Toon Beyer kwam er meerdere malen levensgevaarlijk uit, maar Michel van Oostrum, Sergio Ommel (twee keer) en Melvin Holwijn slaagden er niet in de volle buit in Velsen te houden. Ook de overtal-situatie na het wegzenden van Zwolle-verdediger Boudesteyn vlak voor tijd werd niet uitgebuit.

Telstar - FC Zwolle 1-1 (1-1). 17. Van Oostrum 1-0, 25. De Ridder 1-1. Scheidsrechter: Koopman. Toeschouwers: 3195. Rode kaart: 88. Woudesteyn (FC Zwolle, 2x geel). Gele kaart: Tevreden (Telstar).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 14 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.