De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 14 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
 
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

Pers niet welkom in Koraal Specht Pers niet welkom in Koraal Specht
De Nederlandse journalisten die vanaf vandaag verslag uitbrengen van het werkbezoek van de Nederlandse parlementariërs aan de Nederlandse Antillen zijn niet welkom in de strafgevangenis 'Bon Futuro', het voormalige Koraal Specht.
Bush negeert scepsis onder bondgenoten
De Amerikaanse president George Bush is zo overtuigd van de noodzaak van een afweerschild tegen raketten uit 'schurkenstaten' dat hij, ondanks veel beloften tot overleg, vrij ruw over Europese bedenkingen heen walst. Bush negeert scepsis onder bondgenoten

Portillo wil Tories naar centrum leiden Portillo wil Tories naar centrum leiden
De 48-jarige Michael Portillo heeft zich gisteren officieel kandidaat gesteld voor het leiderschap van de Conservatieven. Hij kreeg van 12 van de 18 schaduw-ministers van de Tories steun. Portillo weet zich gesteund door de kern van de Conservatieven. Alleen de uiterst rechtse Anne Widdecombe verklaarde "niet onder Portillo te kunnen dienen".
Excuses Jaguar aan Elizabeth
Autofabrikant Jaguar heeft gisteren zijn excuses aangeboden aan Buckingham Palace nadat was uitgelekt dat in de gloednieuwe limousine van de Britse vorstin Elizabeth pornografische tijdschriften en een afbeelding van een hakenkruis waren gevonden.

Racisme in schoolboeken
De meeste schoolboeken die in Duitsland worden gebruikt, schilderen zwarte mensen af als lui en primitief, stereotiepen die een negatieve houding ten opzichte van buitenlanders en minderheden in Duitsland bevorderen en het racisme op die manier voeden.

Aidstest immigranten Canada
Canada wil dat alle kandidaat-immigranten voortaan eerst een aidstest ondergaan voor ze worden toegelaten.
Ophef over hoger loon Tony Blair
Vakbonden en Conservatieven laken de enorme loonsverhoging van 175.000 gulden per jaar (veertig procent) die de Britse premier Tony Blair zich heeft toebedacht. Het bedrijfsleven daarentegen haalde ongeïnteresseerd de schouders op. De topmannen in de City bijvoorbeeld zijn gewend aan miljoenensalarissen plus dito bonussen per jaar.
Ophef over hoger loon Tony Blair
Voortaan bse-test schapen en geiten Voortaan bse-test schapen en geiten
De Europese Commissie wil steekproefsgewijs ook schapen en geiten laten testen op de gekkekoeienziekte bse. Verder wordt de testleeftijd voor runderen verlaagd van 30 naar 24 maanden.
Taliban jagen hulpverleners land uit
"De Afghanen sterven hier bij bosjes aan ondervoeding en uitdroging. Medisch gezien is het hier een tijdbom." Die treurige conclusie kwam gisteren van tropenarts Howard Teunisse (32) uit Afghanistan.
Taliban jagen hulpverleners land uit
Nederlandse soldaat in Bosnië
door Britten verkracht

Een mannelijke Nederlandse soldaat blijkt afgelopen zondag in Bosnië te zijn verkracht door twee Britse militairen. Het afschuwelijke incident vond plaats op een Britse legerbasis bij Banja Luka in het noorden van Bosnië.

Palestijnen houden hulp uit Nederland
De Palestijnse Autoriteit krijgt voortaan niet meer slechts tijdelijk, maar permanent ontwikkelingshulp uit Nederland. Dat heeft minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) geschreven aan de Tweede Kamer.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.