De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 14 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Is Tiger Woods
wel te kloppen?

   
 

TULSA - De vraag is niet welke golfer het US Open gaat winnen. Interessanter is hoe Tiger Woods de verzamelde golfelite op de baan van Southern Hills in de staat Oklahoma nu weer een lesje gaat leren. En hoe groot zijn voorsprong is. Tiger Woods won de laatste vier Majors en heeft een bijzonder grote kans om er vijf-op-een-rij van te maken. En kijk niet gek op als hij later dit jaar ook nog eens het Brits Open en het USPGA Championship op zijn naam schrijft.

Jack Nicklaus, de speler die in de jaren zestig en zeventig de beste was, vindt dat er nog nooit een golfer zo dominerend is geweest als Tiger Woods. En wie durft Nicklaus tegen te spreken? "Of ik geld op mezelf zou willen zetten? Ik dacht van niet", zei Woods aan de vooravond van het US Open. "Maar of ik een goede kans maak? Ik dacht van wel. Maar je gaat het noodlot niet tarten door op jezelf te wedden."

Sinds 1989 (Curtis Strange) heeft geen enkele speler het US Open twee keer op rij gewonnen. Daar komt nu dus hoogstwaarschijnlijk verandering in.

Monster

Net zoals alle banen die worden geprepareerd voor het US Open, is Southern Hills een monster. Niet meer, niet minder. Lang, met smalle fairways, zware rough en razendsnelle greens. Allemaal in het voordeel van Woods, die zoveel lengte vanaf de tee heeft, dat zijn tweede slag veel gemakkelijker is dan die van de concurrenten. Een andere factor die deze week van belang is: het weer. Tulsa, Oklahoma ligt in het mid-westen van de Verenigde Staten, daar waar het zomers ondraaglijk warm én vochtig kan zijn. De weersverwachting voor de komende dagen leert dat de temperatuur overdag niet onder de 30 graden komt en dat de vochtigheidsgraad tegen de 100 procent zal zijn. Voor vandaag wordt ook nog veel wind voorspeld, mede daarom zijn bijna alle Europeanen kansloos. Sinds 1970 heeft geen enkele speler uit de Oude Wereld het US Open gewonnen. Met name Colin Montgomerie was er een paar keer dichtbij, maar de Schot is net hersteld van een rugblessure en hij heeft het niet zo op het Amerikaanse publiek en de fans daar ook niet op hem.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 14 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.