De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 14 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Nasdaq duikelt verder

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Verkopers waren gisteren opnieuw in de meerderheid op Wall Street. Met name de grote technologiefondsen hadden te lijden onder deze verkoopdriften. De Nasdaq maakte zodoende een sprong achterwaarts en sloot 48,33 punten, ofwel 2,23% lager op 2121,62. De Dow daalde eveneens, maar dan met minder vaart. De belangrijkste index moest 76,76 punten inleveren op 10871,62, wat neerkomt op een verlies van 0,7%."Er leeft bij beleggers een groeiende angst dat het herstel van de economie langer op zich laat wachten dan eerder werd verondersteld", aldus een analist. "De vooruitzichten voor de korte termijn zijn buitengewoon slecht. Het is de verwachting dat de hausse van winstwaarschuwingen deze hele zomer blijft aanhouden."Dit sombere beeld werd gisteren nog eens onderschreven door een rapport van de Fed, waarin bevestigd wordt wat iedereen eigenlijk al wist: dat de Amerikaanse economie een behoorlijke groeivertraging doormaakt.

Het beursdebuut van levensmiddelenproducent Kraft Foods, een dochter van het tabaksconcern Philip Morris, vormde gisteren één van de weinige lichtpuntjes. De eerste koers bedroeg $31,50, twee kwartjes meer dan de introductieprijs van $31. Kraft sloot de handelsdag uiteindelijk een kwartje hoger op $31,25, bij een forse omzet van 70 miljoen stuks.

Het Finse telecombedrijf Nokia herstelde gisteren licht na de dramatische koersval van dinsdag, volgend op een geheel onverwachtse winstwaarschuwing. De telecomreus kon $0,33, ofwel 1,5% bijtikken op $23,59.

Contactlenzenfabrikant Bausch & Lomb was één van de bedrijven die gisteren met een winstwaarschuwing voor het tweede kwartaal op de proppen kwam. Beleggers zagen dat niet goed zitten en zorgden ervoor dat het bedrijf $1,23 minder waard werd. Bausch & Lomb sloot op $43,77.

De olieprijs daalde met bijna een dollar naar $29,97. Aanleiding hiervoor zijn de groeiende olievoorraden in de VS. De reactie van de koersen van oliemaatschappijen liet niet lang op zich wachten. Zo werd Chevron $0,54 minder waard op $97,05.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 14 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.