De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 14 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Fortis: rente kan omlaag

Van een onzer verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - De korte rente kan nog wel een kwart procent omlaag dit jaar, zowel in de VS als Europa. Waarschijnlijk zal de Amerikaanse economie sneller opveren dan de Europese en de gang van zaken in Amerika blijft het beeld op de financiële markten bepalen.

Dit zei gisteren William de Vijlder, topman van Fortis Investment Management, tijdens een bijeenkomst in Amsterdam. "Na de medicijnen is het wachten op de beterschap", meende de Belgische beleggingsexpert, doelend op de vijf renteverlagingen in de VS. Volgens hem kan daar de rente dus nog iets verder omlaag en uit historisch onderzoek blijkt dat renteverlaging met enige vertraging altijd tot stijgende beursindices leidt.

Ook in Europa kan de rente iets omlaag als de inflatiecijfers in rustiger vaarwater komen. "En volgend jaar kan het rentebeleid misschien wat soepeler worden als Duisenberg aftreedt als ECB-president en vervangen wordt door een Fransman", merkte Rolf Stout, beheerder van het beleggingsfonds Fortis Obam, daarbij op. Beide experts zien overigen pas later dit jaar of begin volgend jaar een herstel op de beurzen optreden en denken dat het een traag herstel wordt. In de technologiesector is de laatste jaren namelijk sprake geweest van overinvesteringen. Daar komt dus niet zo gauw groei in. Fortis is momenteel overwogen in de sectoren energie en banken.

De Vijlder wees er nog op dat alle analyses van harde of zachte landingen van de Amerikaanse economie nu zinloos zijn. "We zijn al geland. De vraag is nu of we binnenkort weer opstijgen of door blijven rollen op de landingsbaan. En misschien is er aan het eind van de landingsbaan ook nog wel een grote put waarin ons vliegtuig verongelukt."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 14 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.