De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 14 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Britse reisgigant komt
naar Nederlandse markt

Van een onzer verslaggevers

   
 

AMSTERDAM/LONDEN - De beursgenoteerde Britse reisgigant First Choice zet met de overname van de Nederlandse reisspecialist Sunrise voet op Nederlandse bodem. De Britten zijn behalve in Groot-Brittannië al actief in onder meer Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en België.

First Choice, nummer vier in Europa, bracht vorig jaar vijf miljoen Europeanen naar hun vakantiebestemming, voornamelijk het Middellandse Zee-gebied en Noord-Afrika. De Britten maakten de overname van Sunrise gisteren bekend.

De reisgigant, eigenaar van luchtvaartmaatschappij Air2000 (27 vliegtuigen), wil volgens directeur Richard Prosser, haar Boeings en Airbussen, ook gaan inzetten voor het vervoer van Nederlandse vakantiegangers. Niet Schiphol, maar de vakantiebestemmingen zullen daarbij als thuisbasis van de vliegtuigen dienen.

In vergelijking met de Britse reisgigant, die vorig jaar een winst boekte van 88,8 miljoen pond (een stijging van 40% ten opzichte van 1999), is het Nederlandse Sunrise met 30.000 vakantiegangers dit jaar een kleine speler. De Nederlandse reisonderneming is gespecialiseerd in vakanties naar Griekenland en Turkije. Daarnaast heeft Sunrise vorig jaar onder de naam 'KidsWorld' een nieuw succesvol reisproduct op de markt gebracht, speciaal bedoeld voor gezinnen met kinderen. Volgens de Britse topman Richard Prosser wil First Choice dit kinderconcept verder ontwikkelen in Europa.

Sunrise is bijzonder verheugd over de Britse overname. Het biedt de Nederlandse reisspecialist een uitgelezen kans nieuwe bestemmingen, producten en gelden aan te spreken om de activiteiten verder te kunnen uitbreiden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 14 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.