De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 9 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Hakkinen en Coulthard hebben beste kaarten
   
 

MONTREAL - De gesprekken in de paddock van de Formule 1, het kleine wereldje achter de pitboxen waar je alleen kunt komen met de juiste pas om je nek, gaan in Canada vooral over iemand die er niet is: Adrian Newey, de hoofd-ontwerper van McLaren. De 42-jarige Brit is de grote afwezige in Montreal, waar morgen de achtste Grand Prix Formule 1 van dit jaar wordt verreden.

Newey is achtergebleven in Engeland, zogenaamd om in alle rust te kunnen werken aan verbeteringen voor de wagen. Maar vooral omdat hij in het Formule 1-wereldje voorlopig niet meer kan rondlopen, tenzij met een papieren zak over zijn hoofd. Newey, geniaal in het ontwerpen van race-auto's, heeft de blunder van zijn leven gemaakt door zowel een contract voor de komende jaren te tekenen bij McLaren als bij Jaguar.

Het gemis van Newey leek het McLaren-team niet al te veel te deren op de eerste trainingsdag. Mika Hakkinen was de snelste, voor teamgenoot David Coulthard. Michael Schumacher reed slechts de elfde tijd, nadat hij een half uur van de training moest missen wegens technische problemen.

Bij Jos Verstappen ging het evenmin over rozen. In zijn eerste rondje liep alle versnellingsbakolie weg. Verstappen reed meteen weer de pit in om er het eerste trainingsuur niet meer uit te komen. Tenminste, niet achter het stuur van zijn Arrows. Terwijl lokale held Jacques Villeneuve zwaar crashte, zat de Nederlander in het gastengedeelte van Arrows op zijn gemak te bellen en te kletsen met zijn moeder, die voor het eerst sinds Verstappens spectaculaire debuut in Brazilië in 1994 hij sloeg over de kop weer bij een Grand Prix aanwezig is. In het tweede uur ging het beter met Verstappen, die de zestiende tijd liet noteren, voor teamgenoot Enrique Bernoldi. Het zijn de plaatsen waar Arrows al het hele seizoen vertoeft. Toch was Verstappen niet ontevreden. "Natuurlijk is het vervelend als je een uur training mist, maar als het dan toch gebeurt, beter in het eerste uur, als de baan nog vuil is. De auto viel niet tegen, maar er is nog genoeg ruimte voor verbetering."

• Formule 1-coureur Jacques Villeneuve is sinds kort horeca-ondernemer. In Montreal is opschudding ontstaan over de naam van Villeneuves bar, die afgelopen zaterdag werd geopend in dé uitgaansstraat van Montréal, Crescent Street. Villeneuve heeft het etablissement de Engelse vertaling van zijn achternaam gegeven: Newtown. Montreal ligt in de Franstalige provincie Quebec en het gebruik van Engelse woorden ligt daar nogal gevoelig. Er zijn meerdere klachten ingediend bij het 'Bureau voor de Franse taal' over de naam Newtown. Villeneuve vindt het belachelijk en is absoluut niet van plan de naam te veranderen. "De mensen hier moeten verder kijken dan hun neus lang is. Ze willen hier Franser dan de Fransen zijn. Een taal evolueert. In het Engels hebben ze ook Franse leenwoorden." De klagers lijken overigens weinig kans te maken. Villeneuves bar is omgeven door welluidende Franse namen als 'Hard Rock Café'...

• Sebastiaan Bleekemolen en Mike Hezemans worden de tijdelijke partners van Rembert Berg in het Belgische Belcar-kampioenschap. Alle drie zijn zonen van bekende ex- en nog actieve autocoureurs. Berg jr. heeft Tim Verbergt als vaste partner voor de semi-fabrieks Audi A4 STW, maar de Belg heeft een paar keer andere verplichtingen. Daardoor zit Bleekemolen vandaag tijdens een nachtrace op het circuit Spa-Francorchamps achter het stuur en neemt Hezemans die taak over in Assen op 8 en 9 juli aanstaande.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 9 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.