De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 9 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Volleybalsters terug in strijd voor EK-ticket
   
 

ROTTERDAM - De weg naar het Europees kampioenschap ligt weer helemaal open voor de Nederlandse volleybalsters. Tijdens het EK-kwalificatietoernooi in Rotterdam heeft de equipe van bondscoach Angelo Frigoni het eerste duel tegen Frankrijk simpel met 3-0 (25-22, 25-19, 25-20) naar zich toegetrokken. Als Oranje dit weekeinde in principe nog één wedstrijd wint, hetzij van Oekraïne of Letland, is het in ieder geval zeker dat de vrouwen zich 22 september in het Bulgaarse Sofia mogen melden voor het eindtoernooi.

Alle sombere gezichten waren op slag verdwenen. Drie weken geleden werden de Oranjevrouwen tijdens het eerste deel van het toernooi nog afgedroogd door Frankrijk (0-3) en in mindere mate Oekraïne (2-3). Dat had enorm gestoken. Want al staan de resultaten van het Nederlands team tegenwoordig in de schaduw van vijf, zes jaar geleden toen winnen heel gewoon was op dergelijke wijze verliezen, is ook het Oranje van heden ten dagen onwaardig.

En dus werd er afgelopen week veel en langdurig gepraat. Over hoe het beter moest. Het was wel duidelijk in het duel tegen Frankrijk dat alle discussies niet voor niets waren geweest. Er zaten hele goede momenten en acties in het spel van Oranje. Jettie Fokkens nam bijvoorbeeld de rol als spelverdeelster opvallend makkelijk over van de gebruikelijke vaste keuze Riëtte Fledderus. Maar het was allemaal wel te wisselvallig. Liep Oranje enkele malen moeiteloos vier of vijf punten uit, het kon daarna net zo goed met de knulligste fouten weer volledig wegzakken. Met als enige verschil, dat de tekortkomingen het team nu niet fataal werden.

Hoewel Frankrijk er tot gisteren het beste voorstond met drie gewonnen duels uit drie, is Oekraïne vanavond in principe de sterkste tegenstander. Letland moet morgen niet al te veel problemen opleveren. En daarmee ligt de weg voor de Oranje volleybalsters weer helemaal open.

Rotterdam. EK-kwalificatietoernooi, vrouwen. Nederland-Frankrijk 3-0 (25-22 25-19 25-20).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 9 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.