De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 31 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Lastras Garcia verrast
medevluchters

   
 

GORIZIA - De avonturiers krijgen de ruimte in de Ronde van Italië. Voor de tweede opeenvolgende dag kon een kopgroep uit de greep van het peloton blijven. Ditmaal was Pablo Lastras Garcia, een 25-jarige Spanjaard in dienst van iBanesto.com, zijn medevluchters tussen Bled en Goriza te slim af.

Na 80 kilometer koers slaagde een groep van tien, onder wie Lastras Garcia, Giovanni Lombardi, Alberto Elli en Massimiliano Mori, weg te rijden. Hoewel de groep bij de beklimming van de Vrholjve (tweede categorie), kwamen de renners in de twee laatste plaatselijke ronden weer bijeen. Llastras Garcia wist 5 kilometer voor de finish een gaatje te slaan en reed naar zijn eerste grote zege in zijn loopbaan.

• De Ronde van Frankrijk voor vrouwen start volgend jaar in Den Bosch. De Tour begint op 4 augustus met een eerste etappe over 90 kilometer. Later er op de dag staat er een ploegentijdrit gepland. Tour-directeur Pierre Boue en burgemeester Rombouts van Den Bosch hebben gisteren de contracten ondertekend.

• Patrick Jonker gaat er niet van uit dat een val in de Midi Libre zijn deelname aan de Tour de France in gevaar brengt. Uit een scan bleek de schade aan het hoofd mee te vallen. De renner van Big Mat-Auber93 raakte zondag buiten bewustzijn en verbleef anderhalve dag in het ziekenhuis, waar dertig hechtingen nodig waren om de verwondingen te behandelen.

• De Spanjaard Mikel Zarrabeitia heeft de eerste etappe van Euskal Bizikleta opgeëist. Na 134,1 kilometer van Eibar naar Urnieta kwam de renner van ONCE als eerste over de finish.

Ronde van Italië: 11e etappe, Bled - Gorizia: 1. Lastras (Spa) 187 km in 4.38.31, 2. Lombardi (Ita) 0.10, 3. Murn (Slv), 4. Mori (Ita), 5. Rodriguez (Spa), 121. Blijlevens 5.32.Algemeen klassement: 1. Frigo (Ita) 52.25.07, 2. Azevedo (Por) 0.03, 3. Olano (Spa) 0.14, 4. Simoni (Ita) 0.15, 5. Belli (Ita) 0.19, 84. Blijlevens 32.49.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 31 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.