De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 31 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
 
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 

ORANJE MAAKT VUIST
Als Oranje vandaag in het vliegtuig naar Tallinn stapt, hoopt het in ieder geval voor een paar dagen de dopingproblematiek naar de achtergrond te kunnen dringen. ORANJE MAAKT VUIST
'TVM IS GEEN FESTINA' 'TVM IS GEEN FESTINA'
Hij staat bekend als de stille Rus. Maar op het golfresort waar Andrei Michailov samen met Cees Priem en Jan Moors de rustdag in het dopingproces doorbrengt doorbreekt hij het stilzwijgen.

Alles of niets voor Bloemendaal
Het laatste kunstje van interim-coach Roelant Oltmans moet hockeyclub Bloemendaal het Pinksterweekeinde (1-4 juni) de Europa Cup voor landskampioenen bezorgen. Onderaan Het Kopje kan dan een verloren seizoen (de play-offs gingen dit jaar aan de neus van de landskampioen voorbij) in één klap worden goed gemaakt. Toch stagneerde uitgerekend de voorbereiding de laatste dagen enigszins.
Alles of niets voor Bloemendaal
Toto Divisie wordt weer Eerste Divisie
De naam van de Toto Divisie wordt weer veranderd in Eerste Divisie. Per 1 juli is de oude naam in elk geval voorlopig weer in gebruik. Reden van de naamswijziging is dat het contract met hoofdsponsor SNS (Stichting Nationale Sporttotalisator) niet wordt verlengd.

Lastras Garcia verrast medevluchters
De avonturiers krijgen de ruimte in de Ronde van Italië. Voor de tweede opeenvolgende dag kon een kopgroep uit de greep van het peloton blijven. Ditmaal was Pablo Lastras Garcia, een 25-jarige Spanjaard in dienst van iBanesto.com, zijn medevluchters tussen Bled en Goriza te slim af.
Sparta heeft zijn lesje wel geleerd Sparta heeft zijn lesje wel geleerd
Twee jaar geleden wist Sparta zich pas in de laatste wedstrijd van de nacompetitie veilig te stellen. De Rotterdammers begonnen nu beter, het openingsduel thuis tegen Go Ahead Eagles eindigde in 3-1.
En dat is twaalf...
In Erfurt leek Erik Zabel zich te schamen voor het gemak waarmee hij de Ronde van Duitsland in de houdgreep nam. Hij boekte namelijk simpel zijn twaalfde overwinning van dit seizoen.
En dat is twaalf...

Guus Hiddink fors onderuit
Bondscoach Guus Hiddink heeft met Zuid-Korea een pijnlijke 5-0 nederlaag moeten slikken tegen Frankrijk.
HSC'21 haakt af
HSC'21 is gisteravond afgehaakt in de race om het kampioenschap bij de zondagamateurs. Op eigen veld hadden de Haaksbergers weinig in te brengen bij De Baronie: 2-4. Zaterdagavond kan de Bredase ploeg de titel voor zich opeisen wanneer naaste concurrent JVC Cuijk wordt verslagen.

Hesp terug onder de lat
Ruud Hesp maakt vanavond zijn rentree in het doel van Fortuna Sittard. De keeper is hersteld van zijn handblessure en kan de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Willem II, meespelen. Hesp brak op 13 april zijn linker wijsvinger op verschillende plaatsen. Hij werd sindsdien vervangen door Mark Zegers.
Koude oorlog op het asfalt Koude oorlog op het asfalt
Zelden zal het startveld in de 500cc-klasse zo'n emotionele lading met zich meedragen als zondag op het circuit van Mugello. De lieflijk glooiende contouren van het Toscaanse landschap vormen dan een scherp contrast met de keiharde strijd tussen Massimiliano Biaggi en Valentino Rossi. Bij die twee Italiaanse motorcoureurs gaat het immers niet alleen om de overwinning, maar nog veel meer om persoonlijk prestige.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.