De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 31 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Alles of niets
voor Bloemendaal

door Hans Woudstra

   
 

BLOEMENDAAL - Het laatste kunstje van interim-coach Roelant Oltmans moet hockeyclub Bloemendaal het Pinksterweekeinde (1-4 juni) de Europa Cup voor landskampioenen bezorgen. Onderaan Het Kopje kan dan een verloren seizoen (de play-offs gingen dit jaar aan de neus van de landskampioen voorbij) in één klap worden goed gemaakt. Toch stagneerde uitgerekend de voorbereiding de laatste dagen enigszins.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 11kb)
Roelant Oltmans.
Vanavond, minder dan 24 uur voor de start van het grootschalige evenement, dient Oltmans als directeur voetbalzaken van NAC in Doetinchem bij de uitgestelde wedstrijd De Graafschap - NAC aanwezig te zijn, terwijl de FIOD-perikelen hem ook volop in beslag nemen. Gisteren was hij bovendien aanwezig bij het afscheid van de verongelukte speler Ferry van Vliet. "Toch heb ik dinsdag ervaren dat de groep er goed voorstaat", weet Oltmans. "De blessure van Erik Jazet lijkt genezen. Mijn beschikbaarheid voor Bloemendaal was natuurlijk toch al beperkt en daarom was de technische staf naast Cees Jan Diepeveen eerder al uitgebreid met Cees Koppelaar en Dave Smolenaars."

Bij het toernooi wordt gewerkt met een begroting van een half miljoen gulden. Zestig procent is afgedekt door sponsors en de rest van de inkomsten moet komen uit de kaartverkoop en de horeca. Extra tribunes zijn intussen aangebracht en diverse tenten opgetrokken. Een primeur in de het tophockey zijn de webcams, die via een computerscherm ook de gang van zaken in feesttent, promodorp en clubhuis zullen tonen. De wedstrijden zullen bovendien live op internet te volgen zijn.

Het is overigens al de derde keer dat Bloemendaal gastheer is van het EC 1-toernooi. De vorige twee evenementen brachten niet het gewenste succes, want in 1988 en 1994 werd in de finale van het Duitse Uhlenhorst verloren. De verwachting is dat Bloemendaal in de finale opnieuw met een Duitse tegenstander te maken krijgt: Harvestehuder. International Teun de Nooijer weet daar alles van, want hij speelde twee jaar geleden gedurende een half jaar bij die club, die toen ook al Duits kampioen werd. "Er spelen vier internationals in en ze beschikken over een zeer sterk collectief", analyseerde De Nooijer.

Voor het zover is dient Bloemendaal af te rekenen met Glasgow Western, Lille en de sterkste tegenstander in de poule, het Spaanse Egara. Oltmans: "De laatste wedstrijd in de poule wordt waarschijnlijk een sleutelwedstrijd, maar we mogen ook de Schotten niet onderschatten. Met name bij de jeugd is dat land sterk in opkomst."

Voor de eindzege in het toernooi krijgen de Bloemendaal-spelers een winstpremie. In de andere poule spelen naast Harvestehuder ook Cannock (Engeland), WKS Grunwald (Polen) en Glenanne (Ierland).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 31 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.