Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 16 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Spurs moeiteloos
langs Mavericks

Van onze basketbalmedewerker

   
 

AMSTERDAM - Nadat Los Angeles Lakers zich zondag als eerste plaatste voor wat in feite de halve finales van de NBA play-offs zijn, was het gisteren de beurt aan San Antonio Spurs om zich te kwalificeren voor de finale van de Western Conference. De Texaanse ploeg won thuis onbedreigd met 105-87 van Dallas Mavericks, waardoor het de eindstand in de serie op 4-1 bracht.

San Antonio, de titelhouder van twee jaar geleden, heeft heel wat mentale ammunitie om zich op te peppen voor de komende titanenstrijd tegen LA. Lakers-coach Phil Jackson had de waarde van dat behaalde kampioenschap publiekelijk betwist, door te benadrukken dat het was behaald in het seizoen dat met de helft was ingekort, wegens de maandenlange spelersstaking. Shaquille O'Neal had vervolgens nog wat zout in de wonden gestrooid door te spotten dat San Antonio eigenlijk in de WNBA thuishoorde, het vrouwelijke equivalent van de NBA.

De 'Twin Brothers' Tim Duncan en David Robinson, zoals gebruikelijk een toonbeeld van beschaving, hebben op deze verbale oorlog niet gereageerd. In het beslissende duel tegen Dallas waren zij de grote uitblinkers. Duncan had 32 punten, 20 rebounds en 5 geblokte schoten, terwijl Robinson 16 punten, 14 rebounds, 5 assists en 4 bloks liet noteren.

• Allen Iverson van Philadelphia '76-ers is gekozen tot beste speler van de NBA in het seizoen 2000/2001. Iverson is met zijn 1.80 meter de kleinste speler die deze prestigieuze prijs ooit ontving. Hij leidde alle NBA-spelers zowel in punten per wedstrijd (31.1) als in onderscheppingen (2.51) en minuten (42). Tim Duncan (San Antonio Spurs) en Shaquille O'Neal (LA Lakers) eindigden als tweede en derde.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 16 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.