De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 16 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 

Jeroen Blijlevens droomt van paarse trui Jeroen Blijlevens droomt van paarse trui
Jeroen Blijlevens knokt door. Hij trok lering uit het vorige seizoen. "Voortaan zet ik alles op de sprint", zei hij bij de aanvang van dit seizoen. Maar 'Geronimo' staat nog steeds met lege handen.
De reus tegen Klein Duimpje
De reus tegen Klein Duimpje
Vanavond klopt het hart van Baskenland sneller dan ooit en is het verschil met de tegenstander groter dan ooit. Deportivo Alavés schreef geschiedenis door als debutant direct door te stoten naar de finale van het tweede Europese bekertoernooi. De tegenstander van vanavond is het gelouterde Liverpool. Het moge duidelijk zijn wie vanavond in Dortmund de favorietenrol krijgt toebedeeld.
Arjen Robben: Arjen Robben: "Ik blijf nu bij Groningen"
De internationale voetbalwereld ligt aan z'n voeten. De Nederlandse topclubs en ook Bayern München, Valencia, Arsenal en Barcelona dingen naar zijn gunsten. Waar Feyenoord en Ajax op het vinkentouw zitten heeft PSV de onderhandelingen al geopend. Maar het toptalent Arjen Robben prefereert de weg der geleidelijkheid. De nuchtere Groninger trekt z'n eigen plan. "Ik blijf nu bij FC Groningen."

Stout stukje schaken
'Europa' krijgt meer en meer vorm. Om het proces van eenwording te versnellen worden schaakstukken ingezet. Een onlogische combinatie op het eerste gezicht. Hoewel, in het verleden is al eens een initiatief ontplooid, waarin 56 steden uit 13 EU-lidstaten via de telefoon en de telex tegen elkaar schaakten. Anno 2001 wordt deze competitie nieuw leven ingeblazen. En de communicatie: natuurlijk via internet.
Stout stukje schaken
Tiger Woods de weg kwijt
Tiger Woods zal voorlopig niet naar Nederland komen om zijn ongeëvenaarde kunsten als golfspeler te demonstreren. De nummer één van de wereld weet namelijk niet waar ons landje ligt.

Spurs langs de Mavericks
Nadat Los Angeles Lakers zich zondag als eerste plaatste voor wat in feite de halve finales van de NBA play-offs zijn, was het gisteren de beurt aan San Antonio Spurs om zich te kwalificeren ten koste van de Mavericks.

WK hockey vervroegd
Het WK hockey voor mannen in Kuala Lumpur zal volgend jaar een week eerder worden gespeeld.
Claudio Caniggia naar
de Glasgow Rangers

Glasgow Rangers heeft met Dundee een akkoord bereikt over de transfer van Claudio Caniggia. De 34-jarige Argentijn zal een tweejarig contract tekenen bij de Rangers. De club van Dick Advocaat maakt 3,5 miljoen gulden over voor de aanvaller.

RBC ontslaat Van Galen
RBC heeft Martijn van Galen met onmiddellijke ingang ontslagen. De aanvaller wierp afgelopen zondag na de wissel tegen PSV zijn shirt demonstratief in het publiek. De speler had met KV Mechelen reeds een akkoord bereikt over een contract voor het komende seizoen.
Parijs, Peking en Toronto in de race voor
organiseren van Spelen in 2008

Parijs, Peking en Toronto maken de meeste kans om de Olympische Spelen in 2008 te mogen organiseren. Dat maakte de onderzoekscommissie van het IOC gisteren bekend in Lausanne.
Kalk aan de leiding
Henk Kalk is gisteren in de derde ronde van het internationaal damtoernooi aan de Spaanse kust alleen aan de leiding gekomen.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.