Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 16 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Techfondsen profiteren

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Het waren vooral de technologiebedrijven die gisteren profiteerden van de renteverlaging in Amerika. Met een verlaging van 0,5% had echter vrijwel iedereen op Wall Street rekening gehouden, zodat grote koersstijgingen uitbleven. De Dow Jones sloot uiteindelijk 4,36 punten lager op 10872,97. De technologie-index Nasdaq haalde een marginale winst van 3,79 punten en sloot op 2085,71.

De reactie van beleggers op de renteverlaging viel beurshandelaren mee. "Aangezien de Dow in de afgelopen week goed is blijven liggen, bestond er vrees voor een gezamenlijke vlucht op de dag van de renteverlaging. Die bleef uit", aldus een handelaar.

Oliemaatschappijen profiteerden van de verhoogde belangstelling van beleggers, die op hun beurt anticipeerden op een nog onbekend plan van de Amerikaanse overheid om de energiecrisis aan te pakken. "Mensen willen deze fondsen in bezit hebben, en hebben daar alle reden toe", aldus een handelaar.

Het is de verwachting dat de plannen van Bush, die waarschijnlijk nog deze week bekend gemaakt zullen worden, positief zijn voor de olie-industrie. De verwachting betekende winst voor bedrijven als Exxon dat met $0,39 klom tot $89,45, Chevron dat $1 meer waard werd op $95,40 en Halliburton met een winst van $1,40 op $45,35.

Supermarktketen Wal-Mart maakte gisteren kwartaalcijfers bekend. Het bedrijf meldde een winst per aandeel van $0,31 over de eerste drie maanden, in lijn met de verwachtingen. Het bedrijf kondigde bovendien aan het reeds voorgenomen plan tot inkoop van eigen aandelen flink uit te breiden. In totaal wil Wal-Mart voor $3 miljard aan uitstaande aandelen inkopen. Wal-Mart sloot desondanks $2,35 lager op $52,00.

Ook de doe-het-zelfketen Home Depot kwam met kwartaalnieuws. Hier was de verrassing voor beleggers groter, aangezien de winst per aandeel enkele dollarcenten hoger uitviel (op $0,27) dan analisten hadden voorzien. Het bedrijf meldde bovendien te kunnen leven met de door Wall Street uitgesproken verwachting van $0,37 wpa in het tweede kwartaal. Home Depot sloot $0,95 hoger op $50,10.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 16 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.