Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 16 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Strenge regels tegen
overlast Vondelpark

door Gijsbert Termaat

   
 

AMSTERDAM - De Amsterdamse politie gaat keihard optreden tegen mensen die overlast veroorzaken in het Vondelpark. Naaktrecreanten, illegale verkopers, skeelers en skaters, brom- en snorfietsen, en eigenaren van honden die voor overlast zorgen in het bekendste park van ons land kunnen forse boetes tegemoet zien.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (438x293, 32kb)
Het Vondelpark in Amsterdam. (Foto: Dijkstra b.v.)
Jaarlijks krijgt het Vondelpark nu zo'n tien miljoen bezoekers, maar volgens de politie wordt het nog drukker en zal het intensieve gebruik gaan leiden tot meer ergernis. De Amsterdamse politie heeft dan ook besloten een aantal nieuwe regels op te stellen die de overlast voor bezoekers en omwonenden moet beperken.

Het park is een eldorado voor skeelers en skaters, maar uit onderzoeken blijkt dat deze groep gebruikers ook als één van de grootste ergernissen naar voren komt. Om ervoor te zorgen dat mensen rustig kunnen wandelen zullen bepaalde paden worden verboden voor skeelers en skaters. Grind op het asfalt moet de rolschaatsers hier ook daadwerkelijk tegenhouden.

Was het Vondelpark al verboden gebied voor bromfietsen, binnenkort zullen ook snorfietsers worden geweerd met een speciaal daarvoor ontworpen verkeersbord.

Net als in de rest van de stad zijn honden een grote bron van ergernis voor de bezoekers en omwonenden. Eigenaren van de viervoeters zullen straks niet overal meer in het park mogen komen. Verwacht wordt zelfs dat honden in de drukste periode mei tot en met augustus aangelijnd moeten zijn.

Om de overlast van hondenpoep te verminderen worden palen geplaatst met zakjes voor de poep. Eigenaren die de uitwerpselen van hun viervoeter niet opruimen mogen dan ook rekenen op een flinke boete.

Ook het uit de hand lopen van cruisegedrag van homoseksuele mannen zal scherp in de gaten worden gehouden. 's Avonds en 's nachts zal het worden gedoogd, maar overdag zal het hard worden aangepakt. Met posters zal dat aan de mannen duidelijk worden gemaakt.

Tevens wordt uitdagend seksueel gedrag niet langer getolereerd. Zonaanbidders die bloot liggen zonder dat dit anderen hindert zullen niet worden gestoord, maar als het de spuigaten uitloopt zal de politie ingrijpen.

Naast de nieuwe maatregelen blijft de politie actief in hun strijd tegen de illegale straathandel in het park en zwerfvuil. De voortdurende aandacht tegen dit soort zaken is noodzakelijk omdat het park volgens de politie anders verandert in één grote zwarte markt en een grote vuilnisbelt.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 16 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.