Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 1 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Raadsels blijven rond
'Monster van Florence'

Van onze correspondent

   
 

FLORENCE - Nieuwe opgedoken elementen brengen Italië weer in de ban van een oud, nooit opgelost mysterie. Wie het beruchte 'monster van Florence' is, die verantwoordelijk is voor de moord op maar liefst acht liefdespaartjes, de eerste in 1968 en de andere zeven van 1974 tot 1985, altijd in de prachtige Toscaanse heuvels rondom Florence, is altijd een onopgelost raadsel gebleven.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x284, 12kb)
Pietro Pacciani
...vergiftigd... (Foto: EPA)
Nu na een nieuwe autopsie naar buiten is gekomen dat de ex-hoofdverdachte Toscaanse boer Pietro Pacciani in 1998 geen natuurlijke dood is gestorven, maar waarschijnlijk op een zeer geraffineerde manier met dodelijke medicijnen om het leven is gebracht, is het dossier weer geopend. Wie zit er achter de moord op Pacciani? Waarom vreesde hij voor zijn leven? Hoe kwam het dat hij ten tijde van de moorden plotseling zo rijk was geworden?

Het hoofd van de Florentijnse politie Michele Giuttari is er steeds meer van overtuigd dat er een of meerdere personen achter de gruwelijke moorden zaten en dat de Toscaanse boeren Pacciani, Lotti en Vanni (de laatste twee zitten levenslang in de gevangenis) slechts de uitvoerders waren van een ziekelijk plan.

Verminkt

Een van de centrale figuren in het Florentijnse onderzoek is de rijke schilder Claude Falbriard uit Genève. Deze had een grote villa in Toscane, waar Pacciani als tuinman had gewerkt. De politie trof tijdens onderzoek in zijn huis schilderijen aan van vrouwen met geamputeerde lichaamsdelen, precies zoals de verminkte lichamen van de slachtoffers van het 'monster van Florence'. Ook vond de politie in de villa van de schilder messen, pornoboekjes en Duitse blocnotes zoals er bij een van de vermoorde paartjes een was aangetroffen.

Falbriard is eindelijk, nadat hij vele jaren geleden uit Italië was gevlucht, uitvoerig door de Florentijnse politie ondervraagd. De schilder ontkent iedere beschuldiging en beweert slachtoffer te zijn geweest van een vrouw en haar dochter, die in Toscane een villa bezaten waar demente bejaarden een verschrikkelijk bestaan leidden, en waar hij zelf een paar maanden lang onder dwang zou zijn vastgehouden. In deze villa zouden magische en satanische rituelen hebben plaatsgevonden. Een paar vrouwelijke verpleegkundigen die indertijd daar hadden gewerkt, hebben dit bevestigd. Pacciani was ook daar een bekende.

De magistratuur te Florence lijkt vooralsnog Falbriard te geloven en wil weten of de moorden op de paartjes met de gebeurtenissen indertijd in de villa verband houden. Ook wordt er onderzoek verricht naar de rol van een arts en ligt Maria Ines Pietrasanta, een vrouw die naar het huis van Pacciani ging, diens echtgenote bedwelmde en het hele huis overhoop haalde om iets te zoeken.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 1 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.