Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 10 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Armstrong won 'clean' de Tour
   
 

PARIJS - In de door de Franse justitie in beslag genomen urinestalen van US Postal zijn geen sporen gevonden die wijzen op het gebruik van verboden middelen. Dat heeft kopman Lance Armstrong gisteren in Parijs gezegd. ,,We hebben vernomen dat er geen sporen van epo of andere stimulerende middelen zijn gevonden. Het is een bevestiging van wat we zelf al wisten'', zei Armstrong tijdens een persconferentie.

Het parket van Parijs opende op 22 november een onderzoek naar vermeend dopegebruik door renners van de Amerikaanse ploeg. Justitie was op het spoor gebracht door een anonieme tipgever, die per brief had gemeld dat US Postal in de Tour van 2000 verdachte spullen had gedumpt.

Het zou om het product actovegin gaan, dat overigens niet op de lijst van verboden prestatiebevorderende middelen staat. Naar aanleiding van het onderzoek en de verdachtmakingen in de Franse media kondigde Armstrong eerder aan te overwegen de Ronde van Frankrijk van dit jaar te mijden. De tweevoudig winnaar liet maandag in Parijs weten op 7 juli gewoon aan het vertrek te staan.

,,We willen nog maar eens benadrukken dat geen enkel lid van onze ploeg dope gebruikt of heeft gebruikt. Ik zal me in de toekomst ter beschikking van de Franse justitie blijven stellen'', aldus Armstrong, die dinsdag zijn eerste koers van het jaar op Franse bodem rijdt, de Omloop van de Sarthe. Ook bevestigde de Amerikaan zijn deelname aan de Amstel Gold Race op 28 april.

• Davide Rebellin heeft de eerste etappe van de Ronde van Baskenland gewonnen. De Italiaan klopte in de sprint de Spanjaard Igor Asterloa en Michael Boogerd. Rebellin werd daarmee de eerste leider in de Spaanse rittenkoers die duurt tot en met vrijdag.

Eerste etappe, Asteasu - Asteasu: 1. Rebellin (Ita) 118 km in 2.46.32, 2. Astarloa (Spa), 3. Boogerd (Ned), 4. Rumsas (Lit), 5. Garzelli (Ita), 6. Francesco Casagrande (Ita), 7. Etxebarria (Spa), 8. Castresana (Spa), 9. Barbosa (Por), 10. Olano (Spa).

• Erik Dekker is teruggekeerd in de toptien van de wereldranglijst van de internationale wielrenunie UCI. Mede dankzij zijn tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen steeg de Raborenner van de elfde naar achtste positie.

• Bart Brentjens is als zevende geëindigd in de openingswedstrijd van de wereldbeker mountainbike in Napa Valley. De Limburger had na een race over 41,6 kilometer een achterstand van 1 minuut en 25 seconden op de Spaanse winnaar Jose Antonio Hermida.




 


di 10 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.