De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 10 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

Milieugroepen vertragen aanpassingen Milieugroepen vertragen aanpassingen
Voor burgemeester Heijmans van het Limburgse dorp Haelen is de maat vol na het zoveelste ernstige ongeluk. Hij is woedend op de milieugroepen, die de omleiding van de N273 steeds vertraagden.
Nieuwe confrontatie in Kootwijkerbroek
De ME heeft gisteren opnieuw met geweld een eind gemaakt aan de blokkades tegen het ruimen van gezond vee in het dorpje Kootwijkerbroek vanwege mond- en klauwzeer. Met shovels en tractoren waren de toegangswegen geblokkeerd. Nieuwe confrontatie in Kootwijkerbroek

FNV blaast compromis met NS op FNV blaast compromis met NS op
Een nieuwe poging van de NS-directie om de hoogopgelopen ruzie rondom het rondje om de kerk bij te leggen, is gisteravond door FNV Bondgenoten opgeblazen. Hierdoor zijn de aangekondigde treinstakingen voor morgen en donderdag een stuk dichterbij gekomen. De radicale achterban van de FNV, die vorige week al twee dagen het treinverkeer platlegde, eist het van tafel halen van het nieuwe dienstrooster.

Duitse taal niet in trek
Duits wordt in ons land een bedreigde taal: opleidingen tot leraar Duits zijn gedwongen te sluiten.
Nieuwbouw voor ooievaarspaar Nieuwbouw voor ooievaarspaar
Een ooievaarspaartje keek nieuwsgierig toe hoe een grote kraan een nieuw nest op het dak van het stadhuis van Oudewater plaatste. Met de nieuwe behuizing hoopt het stadje weer broedende paartjes op het stadhuisdak te krijgen.
Nieuwe wet ramp Friese skûtjsesvloot
De karakteristieke Friese skûtsjevloot dreigt massaal op de bon te worden geslingerd door de waterpolitie, omdat de schepen niet voldoen aan nieuwe wettelijke regels die dit jaar van kracht zijn geworden.
Nieuwe wet ramp Friese skûtjsesvloot
Nederlanders blijken niet
vies te zijn van overwerk

Nederlanders hebben er geen moeite mee om extra uren te draaien voor hun baas. Ruim 80% vindt dat overwerken bij de functie hoort. Iets minder dan de helft krijgt overwerk niet of slechts gedeeltelijk betaald.

Minister Brinkhorst: Macht van Beatrix beknotten
De SGP-fractie wil opheldering van premier Kok over de uitspraak van de D66-bewindsman Brinkhorst dat de Nederlandse monarch "geen enkele politieke verantwoordelijkheid" mag dragen.
Politie kraakt onder mkz-last
De politie raakt overbelast door de mkz-crisis. Het beraad van korpsbeheerders heeft de noodklok geluid.


Sierbloemen voor de paus gezegend
Onder toeziend oog van zijn collega Ad van der Helm hanteert pastoor Van der Meer de wijwaterkwast om de bloemen en planten voor de paus te zegenen. Vanuit Boskoop gaat voor de zestiende keer een bloemenvracht op transport naar Vaticaanstad.
Sierbloemen voor de paus gezegend
Freek de Jonge was briljant
De gemeente Amsterdam had kosten noch moeite gespaard om het Park Plaza aan het Rokin in Amsterdam onbereikbaar te maken. Maar toch lukte het mijn gasten voor het speciale cabaretprogramma 'Een Zorg' van Freek de Jonge -zij het soms strompelend- het feest-gebouw van Maison van den Boer te bereiken.

Dna ontrafelt oude strafzaken
Nieuwe dna-technieken hebben tot een grote doorbraak geleid bij het onderzoeken van sporenmateriaal in oude strafzaken. In elfduizend oude strafdossiers zijn sporen die tot dusver onbruikbaar waren, aan de hand van de nieuwste technieken onder de loep genomen. Het overgrote deel is nu wel bruikbaar voor nader dna-onderzoek.
Batavia onderweg naar Nederland Batavia onderweg naar Nederland
Sydney tabee! Na een avontuur van anderhalf jaar vertrekt de Batavia morgen aan boord van het dokschip Condock 1 vanuit Australië naar Nederland. De trots van Lelystad haalde 'promotioneel goud' tijdens de Olympische Spelen 2000.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.