Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 10 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  'WOL verbrak banden met partner door druk UEFA'

door BERNARD VOGELSANG

   
 

AMSTERDAM - World Online (WOL) heeft in februari 2000 de banden met het Zaanse internetbedrijf Euro2000.com verbroken uit vrees voor een aanvaring met de UEFA. Een botsing met de Europese voetbalbond over het bezit van de domeinnaam euro2000.com kon WOL destijds niet gebruiken met het oog op de naderende beursgang van de internetaanbieder in maart 2000. Bovendien was de kans klein dat een eventuele rechtszaak over het internetadres gewonnen kon worden tegen de UEFA.

Dat heeft voormalig WOL-topman Rob van der Linden verklaard in een voorlopig getuigenverhoor voor de rechtbank van Amsterdam. Zijn getuigenis is grotendeels in strijd met de verklaring die WOL-directeur Marijke Vleeschdrager enkele weken geleden heeft afgelegd in deze zaak.

Volgens Vleeschdrager is de samenwerking beëindigd omdat Euro2000.com zonder WOL in te lichten contracten heeft afgesloten met een aantal ondernemingen, waaronder met bierproducent Amstel. "Daar konden we onmogelijk mee akkoord gaan", verklaarde de zus van Nina Brink afgelopen februari tegenover de rechter-commissaris.

Euro2000.com zou vorig jaar samen met WOL een internetsite rond het EK Voetbal opzetten. Het Zaanse internetbedrijf droeg het internetadres www.euro2000.com bij aan de samenwerking. WOL zou zorgen voor het beheer, de inhoud en de marketing van de site.

Van de samenwerking is echter niets terechtgekomen. Euro2000.com eist nu in een juridische procedure zeker ƒ10 miljoen van WOL wegens het plegen van contractbreuk.

Advocaat Bart Mendel van Euro2000.com stelt dat de getuigenis van Van der Linden de zaak van het Zaanse internetbedrijf sterker maakt. "We voelen ons gesterkt in onze positie", zei hij. "De contouren van hoe het werkelijk is gegaan, worden namelijk zichtbaar."

Mendel vindt het "opvallend" dat er grote verschillen zitten tussen de getuigenissen van Van der Linden en Vleeschdrager. Volgens de raadsman is het echter nog te vroeg om te stellen dat het Openbaar Ministerie een onderzoek dient in te stellen naar eventuele meineed in deze zaak. "Maar het is duidelijk dat er sterke tegenstrijdigheden zitten tussen beide verklaringen."

Volgens Van der Linden moet de zus van Nina Brink er van op de hoogte zijn geweest dat de dreiging van de UEFA de enige reden vormde voor het verbreken van de relatie met Euro2000.com. Vleeschdrager laat via een woordvoerder weten niet in de media te willen reageren zolang deze zaak in de rechtszaal wordt behandeld.




 


di 10 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.