Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 10 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Koerssprong Amazon.com

Van een onzer redacteuren

   
 

NEW YORK - Wall Street heeft de nieuwe week in een vriendelijke stemming ingezet. Al kort na de opening stonden veel fondsen opnieuw op winst. De Dow Jones-index ging daarbij snel richting 125 punten winst. Dat was echter wat te hoog gegrepen: winstnemingen staken de kop op en de Dow zakte weer snel in. Gesloten werd op 9845,15, dat was per saldo ruim 54 punten boven het slot van vrijdag.

De handel was met een omzet van nog geen 1 miljard aandelen overigens niet erg groot.

Vast gestemd waren de oliewaarden. Hier steeg Texaco $1,55 tot $69,10 en werd voor Schlumberger $2,35 meer betaald op $60,30. In mineur waren echter de bedrijven die werkzaam zijn in de halfgeleiderindustrie, met name Intel en AMD.

De komende dagen zal Wall Street weer gedomineerd worden door 'echte' kwartaalcijfers, de periode van winstwaarschuwingen lijkt nu achter de rug. Vandaag is Motorola aan de beurt. Morgan Stanley verhoogde zijn advies voor de producent van mobiele telefoons gisteren alvast naar 'strong buy'. Dat mocht echter niet al te veel baten, want na een hogere opening moest de koers uiteindelijk toch terug naar een onveranderde notering van $11,50.

Een forse koerssprong vooruit maakte Amazon.com. De internetdetaillist kwam voor aanvang van de beurshandel met meevallende cijfers over het eerste kwartaal. De koers steeg daarop met $2,81 (of 33%) tot $11,18. Het concern maakte bekend dat het verlies minder dan $255 miljoen zal bedragen. Dat zou $53 miljoen minder zijn dan over dezelfde periode van vorig jaar verloren werd.

Exclusief de eerder aangekondigde reorganisatiekosten zal het verlies rond $150 miljoen bedragen. Het pro forma verlies per aandeel bedraag $0,22 tegen $0,35 verlies in het eerste kwartaal van vorig jaar. Analisten hadden rekening gehouden met een verlies van $0,30 per aandeel.

Chipproducent Intel moest $0,43 terug naar $23,20. Een analist van Lehman Brothers stelde zijn winstverwachting voor dit jaar met 5 dollarcent naar beneden bij tot $0,65 per aandeel.




 


di 10 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.