Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 10 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  'Starmaker' scoort dubbele nr. 1 hit

Van onze kunstredactie

   
 

AMSTERDAM - De twaalf jonge talenten van het Yorin-tv-programma 'Starmaker' hebben de eerste primeur te pakken: hun eerste single 'Damn, I think I love you' is binnen een week tijd van niets op de eerste plek terecht gekomen zowel de Mega Top 100 als de Top 40.

Nog nooit eerder is het een Nederlands product gelukt om in beide vaderlandse hitlijsten van niets op één te komen en zelfs internationale toppers lukt het maar zo af en toe. Zo zijn onder andere U2 met 'It's a beautiful day' en Elton John met zijn 'Candle in the wind' de sterren-in-wording voorgegaan.

De populariteit van de deelnemers aan 'Starmaker' is inmiddels ongekend. Afgelopen zaterdag moest de politie ingrijpen bij een signeersessie van de band in Rotterdam, omdat de toeloop te groot was. Diezelfde avond traden ze op bij de TMF-Awards en daar werden ze harder toegejuicht dan wereldsterren als Janet Jackson en de Manic Street Preachers.

In het tv-programma 'Starmaker' wordt een aantal talenten gevolgd op hun weg naar roem. In het vroegere Big Brother-huis krijgen ze onder meer dans-, zang- en muziekles. Via een afvalsysteem dienen er zes nieuwe popsterren over te blijven die, eenmaal klaargestoomd, als groep een nationale, of misschien wel internationale muziekcarrière tegemoet gaan. De single 'Damn, I think I love' van Starmaker staat zowel in de Mega Top 100 alswel de Top 40 op de eerste plaats. FOTO: ANP
 


di 10 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.