Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 10 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Batavia onderweg
naar Nederland

door Henk Kruit

   
 

LELYSTAD - Sydney tabee! Na een avontuur van anderhalf jaar vertrekt de Batavia morgen aan boord van het dokschip Condock 1 vanuit Australië naar Nederland. De trots van Lelystad haalde 'promotioneel goud' tijdens de Olympische Spelen 2000.

Volgens een woordvoerder van de Bataviawerf gaat de terugreis naar verwachting 48 dagen duren, uitgestippeld via het Suezkanaal en niet via Kaap de Goede Hoop. Dit betekent dat de terugreis minder tijd in beslag neemt. Volgens berekeningen kan de Batavia eind mei, begin juni in Nederland worden terugverwacht.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 14kb)
De Batavia op volle zee.
Op de Bataviawerf in Lelystad worden voorbereidingen getroffen om de Batavia een glorieuze rentree te bezorgen. Die rentree zou moeten samenvallen met de officiële opening van Batavia Stad Outlet Shopping, het factory outlet village en buurman van de Bataviawerf.

Problemen

De glorieuze rentree staat in schril contrast met de problemen die zijn ontstaan rond de afbouw van de Zeven Provinciën. Dit scheepsbouw-scholingsproject, dat onder leiding van leermeesters wordt uitgevoerd, ligt sinds december van het vorig jaar plat. Op de werf zouden enkele malen onveilige situaties zijn ontstaan omdat leermeesters op te veel fronten tegelijk bezig waren. Voor een tweetal leermeesters was dit zelfs aanleiding de werf definitief de rug toe te keren. De situatie zou daardoor nog meer verslechterd zijn, omdat het aantal beschikbare leermeesters beneden een aanvaardbaar minimum is gedaald.

Bestuur, werfleiding en leermeesters menen dat een forse aanvullende financiële injectie nodig is om op verantwoorde wijze en onder leiding van betaalde leermeesters de bouw van de Zeven Provinciën te hervatten. • De Batavia, de trots van Lelystad, is na anderhalf jaar Australië weer op weg naar huis. ARCHIEFFOTO




 


di 10 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.