Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 21 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Van den Herik legt bom onder tv-rechten
   
 

AMSTERDAM - Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik heeft met grote verbazing kennisgenomen van de berichten dat de Eredivise NV (ENV) nog steeds namens alle achttien clubs bezig is een nieuw tv-contract af te sluiten. Feyenoord wil de rechten echter zelf verkopen.

De zendgemachtigden NOS, RTL, SBS 6 en Canal+ hebben inmiddels aanbiedingen gedaan aan de ENV. Op 7 april, tijdens de aandeelhoudersvergadering van de ENV in Utrecht, wordt beslist met welke omroepen de clubs in zee gaan.

Na dit seizoen loopt het contract met de NOS over de samenvattingen af, het jaar daarop het contract met Canal+ over live-wedstrijden. ENV-commissaris Hans Herremans: "Op de rechten van de samenvattingen hebben we drie aanbiedingen gekregen, van de NOS, SBS en RTL. Canal+ heeft een aanbod gedaan op de live-rechten."

Van den Herik denkt daar anders over. "De ENV kan niet namens alle clubs praten, want wij gaan onze tv-rechten zelf verkopen", zegt de voorzitter. "Wij zijn zo eigenwijs te zeggen: wij hebben meer kennis over deze zaak dan de ENV." De preses van Feyenoord is in onderhandeling met de NOS. "Dat zijn vruchtbare gesprekken, de NOS is altijd een goede partner gebleken." Ook met SBS is de club nog in gesprek.




 


wo 21 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.