Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 21 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Vissen op piranha in Amazone
   
 

ROTTERDAM - De Nederlandse visser zoekt steeds vaker het avontuur. Vissen op karper of snoek in een boerensloot schept niet voldoende bevrediging. De echte visfanaat wil een piranha aan de haak slaan in de Amazone, jagen op een tijgervis in Lake Nasser of een haai vangen in de Indische Oceaan.

Niet eerder was de vraag naar verre exotische visreizen zo groot als dit jaar, zegt Michel Dekker van P&S Visreizen. Zijn bedrijf heeft het aantal bestemmingen stevig uitgebreid. Onder meer Kazachstan en Brazilië zitten erbij.

,,De mensen hebben meer geld te besteden. Men kan het zich veroorloven een exclusieve vakantie te betalen. De verwoede hengelaar kan eindelijk die droomreis maken om een bijzondere vis te vangen'', zegt Dekker.

P&S Visreizen is een van de vele reisbureaus die vanaf vandaag present is op de Visma, de jaarlijks beurs voor de hengelsport in Ahoy in Rotterdam die duurt tot en met zondag. De organisatie laat weten dat het ruime aanbod van visreizen er dit jaar absoluut uitspringt.

Paradepaardje in het aanbod van P&S Visreizen is een vistrip van vijf dagen naar het Braziliaanse Amazonegebied. Kosten ruim 7000 gulden. Dekker: ,,Dat is echt vissen in de rimboe op de meest fantastische vissen. Natuurlijk de piranha, maar er zitten daar meer vissen met afschuwelijke tanden, zoals de pyara, de matrinxa, de bicuda of de pacu.''

Reisbureau Red Seafishing verzorgt al een tiental jaren visreizen naar exotische bestemmingen als Kenia, Ghana, Mauritius, de Kaapverdische Eilanden en de Rode Zee. ,,Elk jaar neemt de belangstelling toe." ," zegt directeur J. ter Wisscha.

Mensen die bij Red Seafishing een visvakantie boeken, gaan maar met één doel: een zo groot mogelijke vis aan de haak slaan. ,,We meten de vissen volgens maatstaven van de Europese federatie van zeehengelaars. Zo is vorige week in Ghana een Nederlands record gevestigd; iemand haalde een tijgerhaai van 740 pond uit het water. Een andere Nederlander ving de grootste zwarte marlijn tot nog toe: 287 kilo.''




 


wo 21 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.