Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 21 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Compromis radiafrequenties

Van onze parlementaire redactie

   
 

DEN HAAG - De bestaande commerciële radiostations, waaronder Sky Radio, Noordzee FM, Business Nieuws Radio, kunnen wellicht blijven uitzenden op hun huidige etherfrequentie en voor nieuwe partijen komen er mogelijk drie nieuwe radiofrequenties beschikbaar.

Met dit compromis, dat vandaag in het Torentje van premier Kok wordt besproken, hoopt de commissie-Bouw een doorbraak te forceren in de patstelling die is ontstaan rond de geplande veiling van de radiofrequenties.

Nadat een meerderheid in de Tweede Kamer van PvdA, D66 en VVD volkomen onverwacht begon te twijfelen over de frequentieveiling onder druk van een e-mailactie van de radiostations gaf staatssecretaris De Vries (Verkeer) opdracht voor een onderzoek aan de commissie onder leiding van de oud-KLM-topman.

De bedoeling is dat de huidige commerciële stations op hun frequentie kunnen blijven uitzenden. Daarvoor moeten ze wel een bedrag ophoesten van ten minste ƒ220 miljoen. De drie nieuwe frequenties kunnen worden geveild, waardoor nieuwkomers een kans maken om door te breken op de Nederlandse radiomarkt.

Staatssecretaris De Vries (VVD) hamerde erop dat een oplossing juridisch waterdicht moet zijn. Bovendien moet een compromis ook voldoen aan de voorwaarde dat concurrerende partijen een eerlijke kans krijgen in Nederland.

Bouw gaat er vooralsnog vanuit dat het technisch mogelijk is om drie frequenties toe te voegen aan de huidige capaciteit. Verkeer en Waterstaat zou hier nog koortsachtig onderzoek naar doen.




 


wo 21 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.