Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 21 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Ook 'gipsvlucht' voor
ongeluk zomervakantie

Van onze Haagse redactie

   
 

DEN HAAG - Nederlanders die tijdens hun zomervakantie in Frankrijk, Spanje of Turkije letsel oplopen, hoeven vanaf dit jaar niet meer met een lijnvlucht naar huis te keren.

Internationale Ambulance, bekend vanwege de gipsvluchten in het wintersportseizoen, heeft besloten zich ook op de zomerslachtoffers te richten. Binnenkort gaat zij hiervoor een plan overhandigen aan de grote alarmcentrales, zoals SOS International en de ANWB.

Voor H. Dokter, directeur van Internationale Ambulance staat echter vast dat de alarmcentrales van de diensten van het ambulancevliegtuig gebruik gaan maken. "Het is sneller en voordeliger. Iedere zomer moeten heel wat Nederlanders uit landen als Frankrijk en Spanje terug naar huis worden vervoerd na bijvoorbeeld een hartinfarct of een verkeersongeluk. Lijnvluchten, waarmee dat nu gebeurt, zijn vaak al volgeboekt en brengen bovendien veel ongemakken met zich mee. Het is natuurlijk comfortabeler om in een speciaal ingericht vliegtuig naar huis terug te keren", aldus Dokter.

De directeur benadrukt echter dat de zomervluchten lang niet zo frequent zullen plaatsvinden als de gipsvluchten in de winterperiode. Zo kwam dit jaar tot dusverre al een absoluut record van 130 vluchten vol met gewonde wintersporters terug naar Nederland.

"De wintersportgebieden liggen allemaal dicht bij elkaar, waardoor een vliegtuig gemakkelijk vol te krijgen is. In de zomerperiode ligt dat anders. Dan verspreiden Nederlanders zich over de hele wereld. In allerlei landen raken dan mensen gewond", vertelt Dokter, die aangeeft dat Internationale Ambulance dan in opdracht van de alarmcentrales de hele wereld over vliegt.

Omdat de meeste Nederlanders echter toch kiezen voor een zomervakantie in Frankrijk, Spanje of Turkije heeft Internationale Ambulance besloten om straks op vaste dagen in de week naar deze landen te vliegen.




 


wo 21 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.