Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 21 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  KLM wordt niet vervolgd
voor het eekhoorndrama

Van onze correspondent

   
 

HAARLEM - De KLM wordt niet vervolgd voor het in een hakselmachine versnipperen van honderden levende eekhoorns. De rechtbank in Haarlem heeft de luchtvaartmaatschappij gisteren wel veroordeeld tot een boete van 35.000 gulden voor het niet goed verzorgen en onjuist vervoeren van de beestjes. Tegen de KLM was een boete van 80.000 gulden geëist.

De 440 'Knabbel en Babbels' werden in april 1999 door de KLM vanuit China naar Schiphol gevlogen. Ze zouden worden afgeleverd in Griekenland, maar na aankomst in Nederland bleek dat de juiste papieren ontbraken. Omdat de leverancier ze niet terug wilde, gaf de Rijksdienst voor Vlees en Vee opdracht de eekhoorns af te maken.

Het hoofd van het dierenhotel van de KLM en een medewerker gebruikten daarvoor een hakselmachine. Het duurde vier uur voor alle dieren waren versnipperd. Het ombrengen van de eekhoorns leidde tot een storm van protest. De KLM betuigde spijt.

De rechtbank in Haarlem stelde gisteren dat de KLM geen andere keus had dan de eekhoorns te doden. Het versnipperen noemden de rechters schokkend, maar er is volgens hen geen bewijs dat de eekhoorns op een andere manier minder pijn hadden geleden.

Wel wordt de KLM verweten dat de knaagdieren tijdens het transport en na aankomst slecht zijn behandeld. Van de boete van 35.000 gulden die de KLM daarvoor werd opgelegd, moet 15.000 gulden worden overgemaakt aan de dierenbescherming.




 


wo 21 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.