Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 21 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Tunnels naar Zandvoort

door Frank Roos

   
 

AMSTERDAM - Zandvoort moet vanuit Amsterdam beter bereikbaar worden door een route van tunnels en viaducten. De ondergrondse oplossing zal volgens de Kamer van Koophandel Groot-Amsterdam een einde maken aan files op zomerse topdagen van de badplaats.

De snelle verbinding draagt bij aan meer eenheid in de toeristische regio. Door verzet van dorpen als Heemstede en Bloemendaal lukt het niet het strand voor autoverkeer uit Amsterdam goed te ontsluiten. Zandvoort heeft al verscheidene vergeefse pogingen gedaan de medewerking van buurgemeenten te krijgen om de files op stranddagen aan te pakken.

Protesten

Aanhoudende protesten tegen doorgaande routes frustreren het verkeer naar de kust al jaren. In regionaal overleg moeten keuzes gemaakt worden waardoor recreatiegebieden voor automobilisten aantrekkelijker worden. De Kamer van Koophandel vindt dat de bezwaren uit de kleine dorpen omzeild moeten worden door ondergronds te gaan.

Concrete oplossingen voor de kwetsbare gebieden zijn er nog niet. Gedacht wordt aan de bouw van viaducten op plaatsen die voor het toeristisch verkeer nu levensgrote knelpunten zijn. De maatregelen vragen forse investeringen waaraan ook het recreatief bedrijfsleven moet bijdragen.

De slechte bereikbaarheid van toeristische gebieden als de kust belemmert de ontwikkeling van het toerisme in de Amsterdamse regio. De promotie van het gebied is nu te veel versnipperd. Gemeenten in de omgeving kunnen veel meer profiteren van de aantrekkingskracht die Amsterdam heeft, luidt het advies van de Kamer van Koophandel.




 


wo 21 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.