Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
za 17 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 

 
Rabo-ploeg schittert in Tirreno

door Bert Schaap




CASTELPETROSO - Vorig jaar won Michael Boogerd de zevende etappe in de Tirreno-Adriatico. Gisteren sprintte Markus Zberg naar de negende overwinning van dit seizoen en klonk er vanuit de bus een luide knal van een kurk. "Door onze sterke start is er rust en vertrouwen in de ploeg", verklaarde Markus Zberg de strooptocht van het Oranje-collectief.

"De succesformule is heel simpel", voegde Maarten den Bakker daar lachend aantoe. "We rommelen maar wat aan."

In de derde etappe was de ploeg van Theo de Rooy in de finale sterk vertegenwoordigd en daar gaat het om. Op de klim naar Castelpetroso werd het peloton aan gruzelementen gereden en ging Davide Rebellin in de aanval. Michael Boogerd reageerde en nam Paolo Savoldelli mee. "Dat deed even zeer, maar het moest. Ik was even weg, maar al snel kwam de groep met Zberg weer terug. De finale was te licht."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 26kb)
Markus Zberg sprint naar de ritzege. (Foto: Cor Vos)
Op weg naar de basiliek vloog een man of 70 omhoog. Op 200 meter van de meet zette Zberg al aan, kreeg Bettini een kwak en boekte de kampioen van Zwitserland zijn eerste zege van dit seizoen.

Daarmee evenaarde de vice-wereldkampioen uit Verona ('99) zijn prestatie van vorig jaar. Met zijn macht en sprintvermogen is de vijfdejaars prof in staat om bijna alle klassiekers te winnen. Alleen weet hij dat zelf nog niet. "In Milaan-Sanremo is het jammer dat Boogerd ontbreekt", reageerde Zberg op diens besluit om de Primavera te mijden. "Vandaag zaten wij voorin allemaal op ons gemak dank zij Michael. Op de Cipressa en de Poggio kan hij voor mij veel betekenen. Maar ik kan niet anders dan zijn besluit respecteren."

Vandaag ontploft de Tirreno-Adriatico en wordt er zeer slecht weer voorspeld. Op het glooiende parcours heeft de Rabobank opnieuw een paar ijzers in het vuur. De Rooy: "Konychev staat aan de leiding, de druk ligt op zijn schouders. De afgelopen dagen heeft vooral Bettini zich in de bonificatiesprints gemanifesteerd. Ik heb Zberg de opdracht gegeven om mee te sprinten. Dat werkte perfect en heb zelfs even gedacht dat hij hier de trui ging pakken. Zijn optreden gaf de rest van de ploeg het vertrouwen dat nodig is. Het is weleens anders geweest, maar ik kijk echt uit naar het komende weekeinde. Dan gaan wij zien hoe sterk de ploeg echt is."

In 1995, in zijn tweede jaar bij de beroepsrenners, reed Michael Boogerd anoniem mee in de Tirreno, maar voelde hij zich onmiddellijk thuis in de slopende etappekoers. Met zijn negende plaats in het algemeen klassement breken er ook voor Boogerd een paar spannende dagen aan.

"Na de Catalaanse Week begint het seizoen pas echt voor mij. De afgelopen weken heb ik al in Mallorca en in de Ronde van Valencia gewonnen. Door die prestaties is de druk een beetje van de ketel. Ik denk dat er zaterdag een groepje gaat wegrijden. Daar moet ik bijzitten. In de tijdrit van zondag valt dan de beslissing."

In de derde etappe van de Tirreno kreeg Markus Zberg eindelijk de geest. Met Konychev en Conte staat de Helveet aan de leiding in het algemeen klassement. Bij de Rabobank is de geest uit de fles, maar kampt de ploeg nog met één groot probleem: de champagne is op.


za 17 maart 2001

 

[terug]
 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.