Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
za 17 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

 
Corrie v/d Valk: 'Ik ga mijn leven anders indelen'

door Martijn Koolhoven




NULAND - "Ik ga mijn leven anders indelen." Met deze weinig verhullende woorden heeft Corrie van der Valk, lid van de schatrijke horecadynastie, haar familieleden ruim twee maanden geleden achtergelaten. Sinds zondagochtend 7 januari is Corrie van der Valk (58), moeder van zes kinderen, spoorloos verdwenen.

Terwijl haar paspoort zoek is, heeft ze haar auto, credit-card, pinpas, sieraden en, voor zover bekend, al haar contante geld in haar woning achter gelaten. Om die reden heeft de politie 'geen indicaties' voor een roofmoord, maar ze sluit tegelijkertijd nog altijd niets uit.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 20kb)
Corrie van der Valk. (Foto: ANP)
De maanden voor haar verdwijning zocht Corrie van der Valk, zo blijkt uit het politieonderzoek, informatie op het internet. Mogelijk heeft ze via deze weg nieuwe contacten opgedaan, wat haar heeft doen besluiten elders een nieuw bestaan op te bouwen.

Voor de directe familie van mevrouw Van der Valk, getrouwd met Nico, een achterneef van peetvader Gerrit van der Valk, is het duidelijk: "Corrie was niet meer tevreden over de manier waarop haar leven liep."

Sinds 28 januari, toen de familie naar de politie stapte om alarm te slaan, zoekt het 25 man sterke 'Nederteam' naar Corrie van der Valk. Er zijn diverse aanwijzingen naar voren gekomen die de politie op het spoor van de vermiste vrouw zouden kunnen brengen. Zo is gebleken dat Corrie van der Valk zeer geïnteresseerd was in 'new age-achtige bewegingen' die zich richten op een alternatieve manier van leven. Ze had over dit onderwerp een verzameling aangelegd met knipsels, boeken en tijdschriften. Ook was ze abonnee van een blad dat over deze bewegingen bericht.

De politie trekt momenteel een spoor na naar Egypte omdat ze zich de laatste maand voor haar verdwijning tegen enkele bekenden had laten ontvallen dat ze "een duikweek in Egypte had afgesproken."

Eerder onthulde deze krant al dat Corrie van der Valk de maanden voor haar verdwijning een ingrijpend metamorfose onderging door plastische chirurgie en een streng dieet. De politie tast nog in het duister over de redenen voor deze gedaanteverandering, maar sluit niet uit dat de metamorfose een voorbode is geweest voor het opbouwen van een nieuw leven met een andere identiteit.


za 17 maart 2001

 

[terug]
 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.