Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
za 17 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

 
Man verkeert zeven maanden in doodsangst

door Jenny van der Zijden




LEIDEN - Daniel Schoonderwoerd den Bezemer kan weer lachen. Zeven maanden lang verkeerde hij in de veronderstelling dat hij longkanker had en elk moment naar het hiernamaals kon gaan. Deze week kreeg hij te horen dat het al die tijd een verwaarloosde longontsteking is geweest.

"Dolblij ben ik", proostte de 56-jarige vader van zes kinderen tijdens een feestje van Hockeyvereniging Roomburg in Leiden gistermiddag. "Weet je dat ik al afscheid had genomen van goede vrienden en ook mijn laatste spaargeld heb opgemaakt. Want daar had ik daarboven toch niets meer aan."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x426, 24kb)
Daniel Schoonderwoerd den Bezemer.
Het raadslid van Leefbaar Leiden meldde zich vorig jaar zomer bij de huisarts met longklachten na een fietstochtje zonder jas in de regen. "Er bleek te veel vocht in de holte van mijn longen te zitten. Er werd een monster afgenomen dat naar een laboratorium is gestuurd. Toen de uitslag binnen was zei de behandelend longarts mij recht voor m'n raap dat ik longkanker had. 'U gaat dood.'"

"Na de Kerst heeft een andere analist opnieuw een monster onderzocht. Pas na weken van onzekerheid en aandringen van onze kant, kwam de uitslag; een verwaarloosde longontsteking."

Schoonderwoerd den Bezemer sprong een gat in de lucht, maar kan niet begrijpen hoe een groot ziekenhuis als het LUMC zulke fouten kan maken. "Nee, ik dien geen aanklacht in, daar word ik toch niets wijzer van. Ze hebben hun excuus aangeboden. Laten we het daar maar bij houden."


za 17 maart 2001

 

[terug]
 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.