De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


vrijdag
4 juni 1999

 


[Oce]
[Jaarverslag Service]
[Libertel]
[Wanadoo]
[BOL, voor al uw boeken]
[ING MKB Milieu campagne]
[Autosite]
[ABN AMRO]

Wall Street vriendelijk

NEW YORK, vrijdag

De stemming op de beurs van New York was gisteren vriendelijk. Hoewel iedereen in afwachting is van de werkloosheidscijfers die vandaag bekend worden gemaakt sloot de Dow Jones-index behoorlijk hoger op 10.663,69 punten, een winst van 85,80.

"Alles is gericht op vandaag", aldus een handelaar. "Als de werkloosheidscijfers aantonen dat de arbeidsmarkt nog krapper is geworden zijn de poppen aan het dansen." De analisten letten vooral op de looncomponent van het rapport. Die kan een goede indicatie geven hoe het met de inflatie in de VS is gesteld.

Een apart rapport over het aantal ww-aanvragen dat gisteren werd gepubliceerd toont aan dat het aantal aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen met 4000 is gestegen tot 305.000. Dit toont aan dat de werkloosheid nog steeds extreem laag is.

De detailhandelconcerns lagen er over het algemeen goed bij na berichten dat de toenemende consumentenvraag leidt tot hogere omzetten. Wal Mart dat de omzet in mei zag stijgen met 7,7 procent en voor het hele jaar al op een plus van 14,3 procent zit zag dit beloond met een stijging van ruim $1 op $45½.

De strubbelingen tussen de oliegiganten Texaco en Chevron, waarbij Texaco niet door Chevron wil worden overgenomen, werden niet gewaardeerd door de belegger. Texaco moest $1¾ inleveren op $61¾ en Chevron $½ op $91½. De overige oliewaarden lagen er goed bij.

Er was ook nieuws over de openingstijden van Wall Street. Terwijl begin deze week nog werd gesproken over een uitbreiding van de handelsuren die in juli van dit jaar zou kunnen ingaan, werd gisteren besloten de verruiming nog even uit te stellen tot na de eeuwwisseling. Volgens beursvoorzitter R. Grasso heeft het bestuur unaniem besloten tot uitstel. Het is volgens hem de bedoeling om de verruiming van de handelstijden vooral in de avonduren te laten plaatsvinden.

De schermenbeurs Nasdaq zal wel binnenkort starten met avondsessies die plaatsvinden tussen half zes 's avonds en tien uur 's avonds locale tijd.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.