" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="RIGHT" ALT="">

MessageWatch krijgt
een nieuwe impuls

door DICK HUSSAARTS

De Seiko MessageWatch krijgt een nieuwe impuls. Deze maand is een aantal nieuwe horloges op de markt gebracht en ook is er een nieuw abonnementensysteem van strat gegaan voor MiniMail, waarmee berichten naar het horloge kunnen worden doorgegeven.

Het Seiko-horloge is sinds september 1995 op de markt. Uiteraard geeft het de tijd weer, maar ook kan het berichten ontvangen. In de band van het horloge is een antenne ingebouwd die signalen kan opvangen die via de FM-band worden uitgezonden.

Bezitters van het horloge kunnen zich abonneren op verschillende diensten, zoals verkeersinformatie, weerberichten en financiële informatie. Beleggers kunnen zelfs de koers van enkele favoriete aandelen door laten geven, naast de indices van de beurzen van Amsterdam, Tokio en New York.

"De vorige generatie horloges had echter het nadeel dat ze niet altijd even goed afleesbaar waren. De tekens werden weergegeven met behulp van streepjes. Ook kon er niet zoveel tekst op. De nieuwste types geven de tekst weer met behulp van puntjes, waardoor de test veel scherper is. Langere berichten rollen nu over het schermpje", vertelt Rajendre Khargi, algemeen directeur van MiniMail Nederland.

Kon het oude type MessageWatch maximaal twee regels van acht karakters aan, de nieuwe versie biedt ruimte voor berichten tot 44 tekens.

MiniMail verwacht dat het aantal kopers van het horloge nu weer flink zal gaan stijgen. "In het begin ging het even heel hard, maar daarna vlakte de groei af. We zitten nu op zo'n 30.000 gebruikers en om ut de kosten te komen moet dat aantal verdubbelen."

Een aantal nieuwe horloges is nu ook waterdicht. "We verwachten dat watersporters nu veel meer belangstelling voor MiniMail zullen gaan tonen. De belangstelling voor "Watersportweer", een abonnement waarmee elke twee uur de windverwachtingen worden doorgegeven en stormwaarschuwingen zelfs de hele dag door worden gemeld,

Viel tot nu toe wat tegen, maar met de waterdichte horloges moet de belangstelling wel groeien", denkt Khargi.

De inhoud van het MiniMail abonnement is ook aangepast. Het basisabonnement biedt vier standaarddiensten (nieuws, weer, ontvangst van persoonlijke berichten en voicemail) en een dienst naar keuze, waarbij onbeperkt van dienst mag worden gewisseld.

De grootste trekker is steeds de dienst Voetbaluitslagen geweest. Opvallende tweede is de dienst waarmee liefhebbers van films op tv een kwartier voor begin worden gewaarschuwd, terwijl de Financiële informatie steeds meer belangstelling trekt.