&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Met zaktelefoon overal bellen
Bellen via de ruimte met een simpel zaktelefoontje. Dat is sinds gisteren mogelijk. Iedereen overal, waar ook ter wereld, telefonisch bereikbaar: van noord- tot zuidpool, van Amerika tot China.
Handsfree in auto
Het gebruik van niet-handsfree telefoonapparatuur tijdens het rijden in de auto moet volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) zo snel mogelijk worden verboden.

Koffie via GSM
Het GSM-net wordt allang niet meer alleen gebruikt voor spraakverkeer. Naast draagbare computers blijken nu ook koffie-automaten via een GSM te kunnen communiceren.
Nieuwe aanbieders GSM
De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Wereldwijd zijn er nu al meer dan 100 miljoen mensen die regelmatig hun mobiele telefoontje gebruiken. Maandelijks komen er nog eens zo'n vijf miljoen mobiele bellers via GSM bij.
Koperen draad blijft
De vertrouwde koperen telefoonkabel heeft nog lang niet afgedaan. Hoewel nieuwe technieken vrijwel alleen nog maar over de glasvezel lijken te gaan, is koper nog steeds een belangrijk transmissiemiddel.

Nieuwe toestellen
Met de komst van drie nieuwe bedrijven voor mobiele telefonie komt er ook een nieuwe generatie telefoontjes op de markt. De nieuwe bedrijven Dutchtone, Telfort en TeleDanmark gaan op de DCS1800-frequenties communiceren.
Consument moet wennen aan call center
Achterover leunend in zijn stoel en met de schoenen op tafel staat Erik Lintjens de klant te woord. "U kunt ook de 128-bit PCI nemen", zegt hij, onderwijl meer oog hebbend voor zijn kaartje van de wedstrijd Ajax-AZ. "Van m'n baas gekregen", legt hij uit.
Nieuwe impuls MessageWatch
De Seiko MessageWatch krijgt een nieuwe impuls. Deze maand is een aantal nieuwe horloges op de markt gebracht en ook is er een nieuw abonnementensysteem van strat gegaan voor MiniMail, waarmee berichten naar het horloge kunnen worden doorgegeven.
Telecom-kort
Het electronische telefoonboek loopt als een trein, nog 3000 telexaansluitingen in Nederland, nieuwe batterijen op komst, veel bezwaar tegen praten met computer, telecom-beurs in Utrecht en de Vakantiekaart van KPN is een groot succes.

Draadloos mobiel
Alles moet mobiel. Telefoneren, faxen, datacommunicatie, tegenwoordig kan het allemaal via mobiele apparatuur. Miljoenen draagbare computers zijn er nu al wereldwijd in omloop. Die zijn zeer handig om onderweg mee te werken. Dat wordt dan ook veelvuldig gedaan.
Techniek in dienst van design
Een GSM-telefoon die is geïntegreerd in een personal digital assistant (pda), een mobiele telefoon met een ingebouwde camera, een GSM-telefoon in de vorm en de grootte van een pen. Ze zijn nog niet op de markt, maar, soms zelfs werkende, prototypes zijn te zien bij Siemens in München.
Eigen net aantrekkelijk
Wil je als operator op telecomgebied in ons land met succes kunnen concurreren dan heb je met een eigen netwerk het een stuk gemakkelijker dan je collega's die dat niet hebben.

Telefonisch vergaderen
Telefonisch vergaderen verovert razendsnel nu ook Nederland. Het dichtslibben van het wegennet doet steeds meer bedrijven kiezen voor het vergaderen per telefoon.


Auteursrechten voorbehouden 1997, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met
Netscape Navigator of Microsoft Internet Explorer