&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
Testrijder Carrière Fotocollage
Bijgewerkt op 29 juni 1999

Verstappen testrijder bij Jordan

Jos Verstappen SILVERSTONE - Jos Verstappen test met ingang van 29 juni voor de Formule-1-renstal van Jordan. De kans is aanwezig dat de 27-jarige Limburger de rest van het seizoen zelfs Grand-Prixraces zal rijden voor het team van Eddie Jordan.

De Brit Damon Hill, vaste rijder voor Jordan, kondigt waarschijnlijk deze week zijn afscheid aan.

Verstappen begint onmiddellijk met testen voor Jordan op het circuit van Silverstone in Engeland. Dat testen duurt tot vrijdag 2 juli. De autocoureur heeft een contract tot 2001 bij Honda, maar mag van de Japanners bij Jordan aan het werk. Die renstal neemt motoren af van Honda.

"Het contract van Jos loopt gewoon door. We zijn blij met de medewerking van de Japanners," aldus zijn manager Huub Rothengatter.

Verstappen kreeg een maand geleden een domper te verwerken toen Honda besloot niet met een eigen team terug te keren in de Formule-1. Honda Racing Development, het project waarbij Verstappen de maanden daarvoor succesvolle tests had afgelegd, werd afgeblazen. Honda besloot zich de komende jaren toe te leggen op het leveren van motoren en sloot ook een contract met de renstal BAR.

Jordan verleent Verstappen toch weer toegang tot de hoogste autosportklasse, zij het (nog) niet in GP's. "Ik ben ongelofelijk blij dat ik wederom de kans heb gekregen om mijn rijtalent te demonstreren in een topteam," reageerde de coureur. "Want Jordan is na McLaren en Ferrari het enige team dat dit seizoen een Grand Prix heeft gewonnen met als resultaat een welverdiende derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap voor constructeurs."

"Je kan je voorstellen dat ik deze kans met drie handen zal aangrijpen en er alles voor zal doen om, na eenmaal in de auto te hebben gezeten, er niet meer uit te gaan," aldus de opgetogen Montforter, woonachtig in Monaco. Verstappen paste meteen vast zijn stoeltje voor de Jordan-bolide.