Podcastprogramma

Telegraaf Filmflits

'Ook deze film maakte Robert de Niro alleen voor de poen!'

Er was veel ophef over de zwarte actrice die Ariël vertolkt in de nieuwe live-actionversie van De Kleine Zeemeermin maar die ophef is volgens filmjournalist Marco Weijers volledig onterecht: „Halle Bailey is ontzettend goed en voelt zich in deze rol als een vis in het water.” Samen met Michiel Kooiman bespreekt Weijers in de Telegraaf Filmflits drie films die op dit moment in de bioscoop draaien. In About My Father is te zien dat steracteur Robert de Niro enkel voor de poen in deze film te zien is en in Blue Jean komt de antihomowet prominent op het witte doek en dat blijkt actueler te zijn dan gedacht. Verder in de podcast: een laatste update vanaf het filmfestival in Cannes.

Abonneer je gratis op de Telegraaf Filmflits via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify om nooit meer een aflevering te hoeven missen.

‘Nieuwe Spider-Man behoort tot absolute top’

In de Telegraaf Filmflits leggen Marco Weijers en Michiel Kooiman elke week drie nieuwe films langs de meetlat. In deze aflevering: Spider-Man: Across the Spider-Verse, het Franse drama Pacifiction en Munch, over het leven van de getormenteerde kunstenaar die het beroemde schilderij De Schreeuw heeft gemaakt. Welke zijn een bioscoopbezoek waard?

Nooit meer een aflevering van de Telegraaf Filmflits missen? Abonneer je gratis via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

'Na drie jaar stilte is Johnny Depp terug, en hoe!'

In deze speciale aflevering van de Telegraaf Filmflits bespreekt Marco Weijers vanuit Cannes alles wat er te zien is op het geroemde filmfestival. „Johnny Depp staat er eindelijk weer goed op”, constateert Weijers. De acteur is na drie jaar weer terug op de rode loper en ontving direct een zeven minuten durende staande ovatie. Ook zijn de verwachtingen hooggespannen voor de laatste Indiana Jones film met Harrison Ford in de hoofdrol. Verder in de podcast: Het tiende deel van Fast & Furious lijkt steeds meer op een James Bond film. En deze film was vorig jaar een hit op het filmfestival in Cannes en is nu te zien in de Nederlandse bioscoop!

Abonneer je gratis op de Telegraaf Filmflits via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify om nooit meer een aflevering te hoeven missen.

’Bij deze topfilm met Joaquin Phoenix zullen mensen weglopen’

In de Telegraaf Filmflits bespreken filmjournalist Marco Weijers en presentator Michiel Kooiman iedere week drie gloednieuwe films die je niet of juist wel gezien moet hebben in de bioscoop. In Beau Is Afraid zien we een totaal andere kant van Joaquin Phoenix die na zijn magistrale vertolking van The Joker nu in een waanwereld ronddoolt die doet denken aan Alice in Wonderland. De Roemeense dictatuur wordt blootgelegd in een mooi liefdesverhaal genaamd ‘Metronom’. En Famke Janssen bewijst dat het publiek superhelden-moe aan het worden is in een goedkope superheldenfilm Knights of the Zodiac.

Abonneer je gratis op de Telegraaf Filmflits via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify om nooit meer een aflevering te hoeven missen.

‘Nederlandse oorlogsfilm Verloren Transport volstrekt ongeloofwaardig’

Deze week in de Telegraaf Filmflits wederom een nieuwe tip, top en een flop.Wie van horrorfilms houdt wordt op zijn wenken bediend met Evil Dead Rise. De vijfde film in de toch al sterke reeks is volgens filmjournalist Marco Weijers een van de betere. De Nederlandse oorlogsfilm Verloren Transport is ‘goedbedoeld, maar ongeloofwaardig’. En Goodbye Stranger volgt succesvolle millennials in Amsterdam die elkaar volledig opjutten.

Abonneer je gratis op de Telegraaf Filmflits via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify om nooit meer een aflevering te hoeven missen.

‘Rico Verhoeven mist charisma in eerste speelfilm’

In de Telegraaf Filmflits bespreken filmjournalist Marco Weijers en presentator Michiel Kooiman iedere week drie gloednieuwe films die nu draaien in de bioscoop. In Air is het nog relatief kleine sportmerk Nike in de jaren 80 aan het jagen op een handtekening van basketballer Michael Jordan. De film The Quiet Girl is amper te verstaan maar desalniettemin schitterend. En de jongensdroom van Rico Verhoeven komt eindelijk uit: hij speelt een hoofdrol in de bedenkelijke film Black Lotus.

De Telegraaf Filmflits is ook te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

Trauma’s van aanslag Bataclan verwerkt in Revoir Paris

Een tip, een top of een flop. Dat is het beproefde recept van de Telegraaf Filmflits. Iedere week beoordelen filmjournalist Marco Weijers en presentator Michiel Kooiman drie films die nu in de bioscoop draaien. Het mysterie van De Man Uit Rome speelt zich af in Limburg. De Nederlandse film, waarin nauwelijks Nederlands wordt gesproken, biedt stof tot nadenken over de wonderen in de wereld. De hitsigheid in de chickflick Beautiful Disaster trekt ook jonge mannen naar de bioscoop. En de Franse film Revoir Paris laat zien hoe iets moois kan bloeien uit de tragiek van de Parijse aanslagen.

De Telegraaf Filmflits is ook te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

‘Hugh Grant doortrapte oplichter’

Wederom drie nieuwe films onder het vergrootglas in de Telegraaf Filmflits. Actrice Kate Hudson is te zien als stripper in Mona Lisa and the Blood Moon, een genrefilm met een leuke twist. De romantische komedie Maybe I Do flopte eerder op Broadway, maar draait nu in de bioscoop met een sterrencast. Is de film wél een succes? Veel fantasyfilms zijn geïnspireerd op het bordspel Dungeons & Dragons. Het rollenspel der rollenspelen is nu verfilmd, met een schurkenrol voor Hugh Grant.

De Telegraaf Filmflits is ook te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

Parijs als knokparadijs in John Wick 4

In de Telegraaf Filmflits beoordelen filmjournalist Marco Weijers en presentator Michiel Kooiman elke week drie nieuwe films. Welke moet je echt zien en welke zijn minder geslaagd? In deze aflevering: de film ‘Alice Darling’ laat zien dat mishandeling binnen een relatie meer kan behelzen dan alleen slaan en schoppen. Het charisma van de Spaanse Penélope Cruz zorgt ervoor dat alle aandacht op haar is gericht in de Italiaanse film L’immensita. En het vierde deel van de John Wick-franchise sloopt Parijs in een 'schieten-schieten-schieten'-film.

De Telegraaf Filmflits is ook te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

Jennifer Hoffman dumpt man met midlifecrisis

In de Telegraaf Filmflits beoordelen filmjournalist Marco Weijers en presentator Michiel Kooiman elke week drie nieuwe bioscoopfilms. Welke films zijn de moeite waard en welke kun je beter overslaan? Deze aflevering: de familiefilm van het voorjaar met Tibor Lukács en Jennifer Hoffman, ‘All Inclusive’. De beroemde detective ‘Marlowe’ past volledig in het straatje van acteur Liam Neeson en de magie van het superheldenavontuur Shazam lijkt in het tweede deel ‘Fury of the Gods’ uitgewerkt.

De Telegraaf Filmflits is ook te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

’Scream-reeks nog lang niet doodgebloed’

In de Telegraaf Filmflits bespreken Marco Weijers en Michiel Kooiman drie films in tien minuten. Dé wekelijkse podcast voor iedereen die graag naar de bioscoop gaat, maar niet weet naar welke film. In deze aflevering: de prachtige film Saint Omer waar het publiek zeker een traantje gaat wegpinken. Een boer en een milieuactivist clashen in een voorspelbare Nederlandse productie Polder. En het zesde deel van horrorfilm Scream zorgt voor nieuw leven in de brouwerij.

'Lijdensweg Antonie Kamerling met beste bedoelingen verfilmd'

In de nieuwe Telegraaf Filmflits bespreken Marco Weijers en Michiel Kooiman drie films in tien minuten. Dé wekelijkse podcast voor iedereen die graag naar de bioscoop gaat, maar niet weet naar welke film. In deze aflevering: Toen ik je zag, over de dood van acteur Antonie Kamerling. De Amerikaanse boksfilm Creed III, die voor het eerst is te zien zonder Sylvester Stallone. Wordt de acteur gemist? En de muziekfilm met zes Oscarnominaties over een #MeToo-schandaal: Tár.