
|
Butler Herman
|
ROTTERDAM - Pim Fortuyn was op weg premier van Nederland te worden en butler Herman zou met hem meegaan naar het Catshuis. De droom kwam niet uit. Fortuyn werd vermoord, Herman Dikkers probeert een jaar later nog steeds om zijn leven een nieuwe impuls te geven. "Ik doe wel stoer mee, maar ik ben nog steeds van de leg."
Hij hoopt dat zijn Butler Herman vitaminepillen een bron van inkomsten worden. De dood van Fortuyn betekende dat de butler zonder opdrachtgever zat. En dus zonder inkomen. "Het wordt tijd dat ik eens voor mezelf ga zorgen. Ik ben financieel helemaal gesloopt", aldus Herman.
De in Rotterdam geboren Dikkers werkte vier jaar voor Fortuyn. Hij leerde hem kennen in het uitgaansleven, hoorde dat Fortuyn een chauffeur zocht en bracht hem vanaf toen in de bekende Daimler naar afspraken. "Het klikte. Ik hoorde dat hij het leuk vond om een ontbijtje op bed te krijgen, dus dat deed ik ook wel eens. Zo kwam er steeds iets bij. Op den duur ben er ook gaan wonen. Zijn leven speelde zich vooral af in de middag, avond en nacht en dat sloot voor mij goed aan."
Volgens Herman was de sfeer in Palazzo di Pietro altijd goed. "Hij wilde aandacht en vond het gezellig dat ik er altijd was. Hij vroeg vaak of ik er bij kwam zitten. Aandacht kreeg hij overal, maar in de Palazzo ging het om de huiselijke gezelligheid. Daarom wilde hij ook dat ik op een bepaalde tijd terug was als ik uitging. Ik lachte er vaak om, maar ik was wel op de afgesproken tijd thuis."
Thuis was voor Herman de Rotterdamse woning aan het G.W. Burgerplein. Hij woont er niet meer en ziet zich er geen rondleidingen geven. "In eerste instantie werd gezegd dat ik kon blijven, maar de dingen moesten toen snel worden geregeld. Mijn leven lag overhoop, ik gaf beneden een interview en toen waren er namens de nieuwe eigenaar al mensen in het huis bezig. Er liepen geloof ik acht vreemden rond, ook in de slaapkamer, waar niemand ooit kwam. Ik was in verwarring en voelde me toen echt overgenomen. Het was voor mijn gevoel ons huis, mijn huis. Ik bewaakte het en toen waren er ineens anderen die de boel bestierden." Hij kon er niet meer tegen en vertrok.
Inmiddels beziet hij het nuchterder. "Het is allemaal zo dubbel. Ik ben echt blij dat Thunnessen het heeft gekocht. Hij kende Pim, hij doet dit vanuit zijn hart. Hij laat het huis zoals het is en brengt het zelfs in optimale staat. Het wordt echt op en top, want het was al een mooi huis."
Het proces van Volkert van der G. en de perikelen rond de LPF volgt hij "Er is geen ontkomen aan. Soms vraag ik me wel eens af wiens leven hierdoor nu het meest is beïnvloed. Als je dan hoort wie er nu allemaal met hem waren bevriend. Als iemand hem een hand heeft gegeven, hadden ze al een warme relatie. Maar Pims vrienden kunnen in een Fiat 500 en dan zitten ze ruim".
Herman zorgde voor Pim Fortuyn. "Nadat hij uit Leefbaar Nederland was gezet, zat hij er doorheen, maar hij ging verder, ook toen het geld op was, omdat hij een belofte aan de kiezers had gedaan. Nee, hij kon mij niet betalen en ik heb toen mijn geld aangesproken."
Behalve voor de politicus zorgde hij ook voor de hondjes Kenneth en Carla. "Ik ben van huis uit geen hondenmens en wilde liever geen haartje op mijn pak. Natuurlijk zijn de hondjes nu bij mij. We hebben het daar vooraf over gehad. Mensen laten me gelukkig vaak met rust, maar als ik de honden uitlaat herinnert dat me toch aan Pim. Hij is de hele dag nog aanwezig."
Bijna een jaar na de moord op Fortuyn wordt het tijd om 's morgens wat beter in de spiegel te kijken en zichzelf te hervinden, vindt Herman. "Ik had altijd veel gesport en was al een paar jaar bezig met die vitaminepillen. Ik had Pim zelfs zo ver gekregen dat hij ze ook slikte. Dat is toch bijzonder, om een professor om te krijgen. De aanzet voor het bedrijf is al een tijdje terug gegeven op internet , www.butlerherman.nl, nu wordt het tijd om aan te pakken. De pillen staan bij de distributeur, het wachten is op de reacties."
Zie ook:
Mensen minder politiek correct door Fortuyn.