De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 17 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Amateurwielrennerij in rouw
om dood Leon Notenboom

   
 

door Jolande Westdorp SPIJKENISSE - De jonge Spijkenisser die is doodgeschoten tijdens een overval op een Bas van der Heijden-supermarkt, was de beloftevolle wielrenner Leon Notenboom (20) van de Westlandse amateurploeg Van Vliet-Gazelle.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (213x284, 9kb)
Leon Notenboom
De Nederlandse amateurwielrennerij is in diepe rouw gedompeld nu een van hun aanstormende talenten om niets van het leven is beroofd.

Diepbedroefde ploeggenoten van Leon - zojuist geslaagd voor zijn mbo-opleiding - herdenken hun vermoorde maatje vanavond tijdens de jaarlijkse wielerronde van Monster met een speciaal eerbetoon. De renners dragen rouwbanden om hun arm en stappen, na enkele ronden voor het peloton te hebben uitgereden, van hun fietsen.

Leon Notenboom had afgelopen maandagavond de blinde pech met zijn meisje, caissière bij de Spijkenisser supermarkt, de winkel binnen te gaan toen de overval in volle gang was. De gemaskerde crimineel die een vijftal medewerkers had gekneveld, opende nietsontziend het vuur op het jonge stel. Leon overleed ter plekke aan zijn dodelijke verwondingen, zijn 19-jarige vriendin Linda liep wonderwel alleen een schampschot aan haar wang op.

Na zijn laffe daad ging de overvaller er zonder buit vandoor. De recherche beschikt inmiddels over videobeelden uit bewakingscamera's, maar heeft nog geen flauw idee wie de misdadiger is.

Leon Notenboom, voorheen een van de beste juniorenrenners uit ons land, was twee jaar geleden binnengehaald in de wielerstal van Van Vliet-Gazelle. Na een eerste, onwennig seizoen maakte de Spijkenisser zich het afgelopen seizoen volgens bestuurslid Marius Mulder zeer verdienstelijk voor zijn ploeg.

"Leon was op weg om een uitstekend coureur te worden. We zagen hem voortdurend groeien. Deze knul had werkelijk alles voor zijn sport over. Hij was net geslaagd en had een baantje voor halve dagen bemachtigd. De rest van zijn tijd wilde hij aan de wielersport wijden. Leon had niet alleen talent, hij was een rustige en zeer sympathieke jongen die zeer geliefd was bij zijn ploeggenoten. De jongens zijn er compleet kapot van".

Ook bij wielerclub PRC Delta, waar de omgebrachte Spijkenisser sinds zijn jeugd lid was, heerst totale verslagenheid. "Een half uur voor zijn dood kwam Leon, zoals vaker, nog even een praatje in ons clubhuis maken", aldus de bedroefde voorzitter W. Alblas in Spijkenisse. "Het was zijn droom om ooit profrenner te worden. Die droom is door een complete idioot aan flarden geschoten".
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 17 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.