De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 19 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Mauresmo verplettert Capriati

Van onze Telesportredactie

   
 

AMSTERDAM - In Montreal zorgde Amelie Mauresmo voor een daverende verrassing. De Française won het met 1,2 miljoen euro gedoteerde Rogers AT&T toernooi ten koste van de favoriet geachte Jennifer Capriati. Mauresmo kende geen greintje mededogen met de voormalige nummer één van de wereld, die in Canada als tweede was geplaatst: 6-4, 6-1.

Mauresmo frustreerde haar opponente met diepgeplaatste slagen en volleys, waardoor de Amerikaanse nooit in haar ritme kwam. In minder dan een uur verzekerde ze zich van de eindzege, haar tweede toernooiwinst van het jaar. Ze kreeg een cheque van 180.000 euro. Capriati - die dit toernooi in 1991 op vijftienjarige leeftijd al eens won - werd met 'slechts' 90.000 euro beloond.

James Blake voorkwam in Washington, dat Andre Agassi op herhaling kon gaan. Blake stopte de vroegere neonheld in de halve finales. Paradorn Srichaphan was al een even verrassende finalist. De Thaise hardhitter stopte het Chileense enfant terrible Marcelo Rios: 3-6, 6-2, 6-2. Ook in Indianapolis sierden outsiders het laatste affiche. Greg Rusedski en de opgeleefde Felix Mantilla betwistten de finale.

Lleyton Hewitt heeft opnieuw fel uitgehaald naar de spelersvakbond ATP. De Australiër zegt dat de verdediging van zijn nummer-één-positie op de wereldranglijst hem "geen bal" meer kan schelen. De overkoepelende organisator van het mannentennis noemt hij een "slecht geleid circus". De Wimbledonkampioen was razend. "Er zijn momenten dat ik ermee wil kappen. Dit is een fantastische sport als de ATP zich er niet mee zou bemoeien. Je moet je afvragen waarom het mannentennis het zo moeilijk heeft en dan vooral naar de top kijken. Ik verander mijn schema voor volgend jaar wanneer de ATP doorgaat met deze onzin."

Hewitt leeft sinds vorige week in onmin met de vakbond, omdat hij voor de eerste ronde van het Mastsers Series-toernooi van Cincinnati weigerde een interview te geven. De ATP wilde dat hij de zender ESPN te woord stond. Hewitt kwam niet en moest voor straf de helft van zijn prijzengeld inleveren.

Hewitt is tegen het besluit in beroep gegaan. Hij overweegt zelfs naar de rechter te stappen. Hewitt had met ESPN afgesproken om het interview na de wedstrijd te doen. "Iedereen had daar vrede mee, ATP-baas Mark Miles, de toernooidirectie en ESPN. Behalve de pr-manager Matt Rapp", aldus de uiterst verbolgen tennisprof.

De Nederlandse tennissters hebben in Tsjechië de wereldtitel voor meisjes tot en met veertien jaar veroverd. In de finale wonnen Michaela Krajicek, Bibiane Schoofs en Marrit Boonstra van Polen. Het drietal had in de halve eindstrijd het gastland Tsjechië uitgeschakeld. Krajicek, het halfzusje van Richard, won eerder vorige maand ook al de Europese titel in deze leeftijdscategorie.

Indianapolis. Mannen, 750.000 euro. Halve finales: Mantilla (Spa) - Schüttler (Dui/9) 6-4 1-6 6-4, Rusedski (GBr/14) - Haas (Dui/3) 3-6 6-3 6-3.

Washington. Mannen, 825.000 euro. Halve finales: Blake (VSt/6) - Agassi (VSt/1) 6-3 6-4, Srichaphan (Tha/14) - Rios (Chl/5) 3-6 6-2 6-2.

Montreal. Vrouwen, 1,2 miljoen euro. Halve finales: Mauresmo (Fra/7) - Hantuchova (Slw/8) 6-2 7-6, Capriati (VSt/2) - Dokic (Joe/4) 7-6, 4-0, opgave. Finale: Mauresmo - Capriati 6-4 6-1.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 19 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.