De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 23 juli 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Tournieuws 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  OM onderzoekt mishandeling
ex door Davids

   
 

AMSTERDAM - Het openbaar ministerie in Amsterdam heeft een van de clubartsen van Juventus benaderd om een getuigenverklaring af te leggen over vermeende mishandelingen door profvoetballer Edgar Davids van zijn vriendin Sarah H.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 21kb)
Edgar Davids (Foto: ANP)
De verklaring van deze clubarts is volgens justitie essentieel, omdat hij kort nadat Davids op 29 april 2001 in zijn woning in Turijn zijn vriendin mishandelde, eerste hulp aan het slachtoffer zou hebben verleend.

Volgens het OM in de hoofdstad wordt nu al weken gewacht op een reactie vanuit Turijn. "We wachten in principe tot we contact hebben gehad met de clubarts, voordat het onderzoek wordt voortgezet en Edgar Davids voor verhoor wordt opgeroepen", bevestigt het Amsterdamse parket.

De politie is sinds Sarah H. in februari van dit jaar aangifte deed van mishandeling door haar ex-vriend en vader van haar tweejarig zoontje, bezig met een onderzoek naar in totaal acht gevallen van mogelijke mishandeling. Daarbij heeft de recherche inmiddels een aantal getuigen gehoord die verklaringen hebben afgelegd over de lichamelijke en geestelijke toestand van Sarah H. kort na de veronderstelde mishandelingen.

Het onderzoek is volgens politiebronnen lastig, omdat er in de meeste gevallen geen getuigen van de incidenten waren. Daarom is de verklaring van de clubarts van Juventus over wat er zich op 29 april 2001 in het huis van Davids aan de Via Vincenzia Vela in Turijn afspeelde, essentieel. Die avond ontstond in de badkamer een worsteling tussen Sarah H. en de voetballer. De vrouw kreeg een harde duw waardoor ze met haar rechterarm door het ruitje van de badkamer viel. Vervolgens kreeg ze naar eigen zeggen met gebalde vuist een klap tegen de rechterkant van haar gezicht.

Edgar Davids waarschuwde de spelersarts van Juventus, die op zijn scooter naar het huis van de voetballer kwam. De arm van Sarah werd gehecht, maar de arts weigerde later een medische verklaring af te geven. De politie beschikt wel over een medisch rapport van de Nederlandse arts die de hechtingen enkele dagen later verwijderde.

Volgens bronnen dichtbij het onderzoek wordt er rekening mee gehouden dat de clubarts zich tegenover justitie op zijn beroepsgeheim zal beroepen. Daarbij speelt mogelijk ook het clubbelang van Juventus een rol, omdat de transferwaarde van Davids aanzienlijk afneemt als hij door justitie wordt vervolgd en uiteindelijk door een rechtbank schuldig wordt bevonden.

De zaak wordt extra bemoeilijkt omdat Sarah H. justitie niet precies kon vertellen welke clubarts haar zou hebben behandeld. Op de avond van het incident was ze naar eigen zeggen te geëmotioneerd om naar zijn naam te vragen. De Turijnse voetbalclub heeft meerdere doktoren in dienst.

Volgens het Amsterdamse parket wordt binnenkort over de voortgang van het onderzoek tegen Davids een beslissing genomen. De voetballer onthoudt zich nog steeds van ieder commentaar. Er is volgens ingewijden wel weer sprake van een omgangsregeling met zijn kind.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 23 juli 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.