De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 26 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Amsterdammers kunnen doemscenario net niet voorkomen
Inter Milaan slinks
naar overwinning

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 19kb)
Ook Zlatan slaagde er niet in om de ban te breken... (Foto: Fotografie Rob de Jong)
MILAAN - Het doemscenario kwam voor aanvang van Internazionale-Ajax uitgebreid aan de orde. Je speelt als Nederlandse club beter dan de Italianen, maar na 90 minuten verlies je gewoon. Ronald Koeman, de trainer van Ajax, wist het als geen ander. Desondanks kon hij niet voorkomen dat het zijn ploeg in de tweede wedstrijd van de Champions League overkwam. Ajax speelde beter, had veruit het meeste balbezit en Internazionale won met 1-0 door een treffer een kwartier voor tijd van de Argentijn Hernan Crespo.

Er is geen man overboord voor de Amsterdammers in poule D na de drie punten vorige week tegen Olympique Lyon. Toch moet het de aanstaande dubbele ontmoeting tegen het Noorse Rosenborg BK geen fouten maken want anders kan het bereiken van de tweede ronde weleens heel lastig worden. In ieder geval kreeg Ajax gisteren in Milaan een wijze les, die snel ter harte genomen moet worden.

Trouwens, de grote meevaller van de avond voor Ajax - Jari Litmanen overleefde de warming-up en speelde 90 (!) minuten - werd al na 23 minuten in stadion Giuseppe Meazza gevolgd door een domper van jewelste. Vanuit het niets zakte doelman Maarten Stekelenburg door de knieën en gebaarde naar de bank dat hij verzorging behoefde aan de hamstring van z'n linkerbeen. Verzorger Pim van Dordt had het snel gezien en maakte het bekende, en in dit geval rampzalige wisselgebaar.

Op de positie van de keeper rust dit seizoen niet bepaald een zegen in Amsterdam. Al in de voorbereiding vielen Bogdan Lobont en Joe Didulica voor langere tijd weg, waardoor Ajax zich genoodzaakt zag Henk Timmer van de bank bij AZ te plukken. Hij had zich bij Feyenoord een jaar lang getoond als vakbekwame stand-in en bezat zelfs ervaring in de Champions League. In de eerste ronde maakte Timmer zelfs z'n debuut toen hij tegen Sparta Praag moest invallen voor de gekwetste Edwin Zoetebier.

Zodoende stond er na 23 minuten geen trillend rietje van 30 jaar onder de lat. Timmer oogde zelfverzekerd en coachte de verdedigers voor hem nadrukkelijk. Alleen bij een corner van Emre ging de bal aan hem voorbij, maar ontbrak een Italiaan om bij de tweede paal in te koppen. Bij eenzelfde situatie na rust tikte Litmanen de bal weg voor Vieri. Veel meer gevaar stichtte Internazionale trouwens niet in die eerste helft. Petri Pasanen onderschepte ternauwernood een steekbal, waardoor de vrije doortocht van Christian Vieri en Hernan Crespo werd geblokkeerd.

De betere kansen vielen aan de andere kant te noteren. Zlatan Ibrahimovic dook na zestien minuten ineens op voor Toldo. De hoek bleek te moeilijk om de lange goalie te passeren. In de 26e minuut hoefde de Italiaan niet in actie te komen. Victor Sikora kreeg een vrije schietkans, maar wachtte te lang, waardoor Marco Materazzi en Ivan Cordoba een blok konden vormen.

Inmiddels blies Jelle van Damme zonder problemen z'n partijtje mee als verdediger. Bij balbezit van de Italianen pakte hij of Vieri of Crespo op. Geen moment beschaamde de pas 18-jarige Belgische debutant het geschonken vertrouwen. En als hij het even niet meer wist ging schoenmaat 46 zonder pardon onder de bal.

Ajax trok het initiatief naar zich toe. De Italianen leefden alleen even op toen Alvaro Recoba inviel. De Uruguayaan mocht toch niet beginnen van trainer Hector Cuper. Tot teleurstelling, nee eerder tot woede van het publiek. Ajax kwam in die fase trouwens eenvoudig onder de druk van Internazionale uit door goed de bal rond te spelen. Aanvallend reikten de Amsterdammers tot wat onschuldige afstandsschoten en een rits corners. Na vier hoekschoppen voor rust incasseerde Inter er de tweede 45 minuten liefst negen. Overigens zonder dat de Ajacieden er enig voordeel uit wist te slepen. Wat te denken geeft.

Het hield wel in dat de 1-0 van Hernan Crespo in de 74e minuut, weliswaar geheel tegen de verhouding in gescoord, direct de winnende betekende. Met een knappe beweging verlengde de Argentijnse international en vervanger van Ronaldo bij Inter een voorzet van invaller Matias Almeyda. Ajax lukte het ondanks de komst van Ahmed Hossam en Steven Pienaar niet meer om langszij te komen. En zo gebeurde waar trainer Ronald Koeman vooraf de mond van vol had, maar wat niet voorkomen kon worden. Zodoende incasseerde Ajax de tweede nederlaag in 2002.

Internazionale (Ita) - Ajax (Ned) 1-0 (0-0). 75. Crespo 1-0. Scheidsrechter: Dougal (Scho). Toeschouwers: 45.784. Gele kaart: Van der Meyde (Ajax).

Internazionale: Toldo; Zanetti, Cordoba, Materazzi en Pasquale; Dalmat, Okan (70. Conceicao), Di Biagio (65. Almeyda) en Emre (52. Recoba); Crespo en Vieri.

Ajax: Stekelenburg (20. Timmer); Trabelsi, Chivu, Pasanen (80. Hossam) en Van Damme; Galasek, Litmanen en Maxwell; Van der Meyde (76. Pienaar), Ibrahimovic en Sikora.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 26 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.