De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 31 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Zelfmoordenares
bedacht zich

   
 

JERUZALEM - Een Palestijnse vrouw die zich had opgegeven om als menselijke bom een aanslag in Israël te plegen, heeft op het laatste moment van haar plannen afgezien, omdat een daarvoor noodzakelijke verkleedpartij tegen haar gevoelens als orthodoxe moslim inging.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Tawriya ...lipstick... (Foto: AP)
De 25-jarige Tawriya Hamamra was in Nabloes al volledig geïnstrueerd in het gebruik van de bom en de bediening van het ontstekingsmechanisme, toen zij van haar opdrachtgevers te horen kreeg dat zij een Israëlische scholiere moest voorstellen, compleet met schooltas (voor de bom), maar ook met loshangend haar, strakke broek, lippenstift en zonnebril.

"Dat ging tegen mijn religieuze gevoelens in", verklaarde Tawriya gisteren in Jeruzalem. In die stad had zij woensdag de aanslag moeten plegen. Maar in plaats daarvan ging zij naar een tante in Tulkarem, waar zij door Israëlische soldaten werd gearresteerd.

Een tweede punt van ongenoegen voor Tawriya was dat zij de opdracht had gekregen, de bom tot ontploffing te brengen als zij onderweg zou worden aangehouden. "Mijzelf opblazen voor niets?", vroeg zij zich gisteren af tegenover Israëlische journalisten, "waarom dit gesjagger met martelarenbloed, alleen om mijn opdrachtgevers te kunnen laten zeggen dat zij de operatie hadden uitgevoerd?"

Israëlische troepen hebben zich gisteren teruggetrokken uit Bethlehem, waar zij een vierdaagse anti-terreurcampagne hadden gevoerd, in antwoord op de aanslag waarbij vorige week in Rishon Letzion twee Israëli's de dood vonden. Bij die aanslag door een 16-jarige Palestijn was ook een Israëlische vrouw betrokken, die met haar Palestijnse echtgenoot de zelfmoordenaar vervoerde. De 16-jarige dader had een vrouwelijke handlanger die zich ook op het laatste moment had bedacht.

(AP)
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 31 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.