De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 22 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Rochelle is voor
leven getekend

   
 

door Jolande Westdorp ROTTERDAM - Rochelle Rikkers (4), zusje van het meisje van Nulde, is geestelijk voor het leven getekend. Dat zeggen deskundigen nu blijkt dat het meisje veelvuldig is mishandeld, getuige was van de moord op haar zusje Rowena en heeft gezien hoe het stoffelijk overschot werd verminkt.

Haar moeder en stiefvader namen de peuter ook nog mee naar plekken waar lichaamsdelen van haar zusje werden gedumpt.

"De kans dat dit meisje uitgroeit tot iemand met een normale persoonlijkheid is vrijwel nihil. Rochelle zal als een emotioneel en sociaal beschadigd persoon door het leven gaan", luidt de sombere voorspelling van een deskundige, die gruwt van de onwaarschijnlijke gebeurtenissen die het kind heeft moeten doorstaan.

Chatbox

In de rapportage die deze week in handen kwam van De Telegraaf, staan ook verslagen van gesprekken met de van moord verdachte moeder Wanda Rikkers (25). Rikkers en haar vriend Mike J. (32) verschijnen volgende maand weer voor de rechter. Het duo hangt een levenslange gevangenisstraf en langdurige tbs boven het hoofd.

Rikkers, die Mike J. vorig jaar via een chatbox leerde kennen en met Rowena en Rochelle bij hem introk, adoreerde de Rotterdammer, blijkens het rapport. "Zij bewonderde Mike. Hij heeft bij de politie gewerkt, wat mevrouw óók wilde. Hij was volgens mevrouw zo aardig voor de kinderen en deed leuke dingen met hen."

De 'aardige' Mike J. - die eerder een zeer gewelddadige roofoverval pleegde op een Rotterdams modehuis waar hij zelf enkele dagen had gewerkt - heeft Rowena en Rochelle stelmatig misbruikt en mishandeld. Rochelle verhaalt onder meer hoe zij en haar zusje werden opgesloten in een hondenhok, werden geslagen met stokken en onder koude douches werden gezet. Er is een mogelijkheid dat politie en justitie de tenlastelegging tegen Mike J. uitbreiden met mishandeling van Rochelle. Al eerder werd bekend dat het duo kort voor de moord op Rowena met het jongste kind Rochelle naar een ziekenhuis was gegaan. In het psychologisch rapport verklaart Rikkers dat de peuter een hoofdwond had opgelopen toen de kleine door J. was geslagen en met haar hoofdje tegen een stoel was gevallen.

Stuitend is het gegeven dat volgens het meisje niet alleen haar stiefvader, maar ook haar moeder betrokken was bij het verminken van Rowena's lichaam. Het feit dat moederlief haar kinderen op geen enkele manier heeft beschermd en volgens de psycholoog mogelijk zelfs heeft meegewerkt, betekent voor Rochelle ook een zware geestelijke klap.

Rochelles biologische vader Martin Huisman wil via een geding voorkomen dat zij naar een kinderpsychiatrisch ziekenhuis gaat. Hij is bang dat hij haar nooit meer te zien krijgt.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 22 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.