De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 21 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Narrige ambtenaar
verpest trouwdag

   
 

door Joan van den Dungen VALKENSWAARD - De gemeente Valkenswaard stelt een onderzoek in naar een bloedchagrijnige huwelijksambtenaar, die de trouwerij van het bruidspaar Robin en Marina van Mierlo uit Eindhoven compleet heeft verziekt. De ambtenaar Godelief M. was kennelijk met het verkeerde been uit bed gestapt. Zij ergerde zich blauw aan een paar kletsende bruidsmeisjes, zo erg dat zij midden in de ceremonie het bruidspaar in de steek liet en doodleuk vertrok.

"Hier heb ik geen zin in", snauwde zij. "Ik kom wel terug als jullie klaar zijn."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (341x512, 20kb)
De pasgetrouwde Marina van Mierlo is er nog helemaal kapot van. Ook moeder Ria van Adrichem begrijpt niet waarom de huwelijksdag van haar dochter moest worden vergald door een chagrijnige huwelijksambtenaar.
Na circa tien minuten keerde zij terug. Het jawoord en de ringenceremonie jaste zij er in recordtempo doorheen. Een groot deel van de plechtigheid sloeg zij over, zo bevestigen de videobeelden.

De kersverse bruid Marina van Mierlo (26) kan wel janken. "Het was verschrikkelijk. Waarom doet zij zoiets? Kinderen kun je toch moeilijk hun mond dichtplakken?"

De ellende begon al bij aankomst op het Valkenswaardse stadhuis. "Ze stond buiten al op haar horloge te wijzen." Eenmaal binnen werd de muziek die het bruidspaar speciaal had uitgekozen botweg afgekapt. M. eiste doodse stilte. Marina: "Juist het leukste deel, hoe wij elkaar hebben leren kennen, heeft ze gewoon overgeslagen. En onze getuigen moesten opschieten met hun handtekening."

"Toen Robin bij het jawoord eerst aan mijn ouders om mijn hand vroeg, begon ze keihard te schreeuwen. 'Ik hou niet van grapjes' gilde ze. 'Dit moet afgelopen zijn'. Ik fluisterde tegen Robin 'Zeg maar gauw ja anders zijn we straks niet getrouwd'. Binnen tien minuten stonden we buiten. Het leek wel of we voor straf in de rechtszaal zaten. De bode schaamde zich kapot. Nee, zoiets kan zij nooit meer goedmaken."

Burgemeester Hans Haas betreurt het incident. "We krijgen eigenlijk alleen maar complimenten over onze trouwerijen. Zeer vervelend dat het nu een geheel andere impact heeft gehad. De ambtenaar is er ook kapot van. Dit had zij niet bedoeld."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 21 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.