De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 1 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
Nieuwsquiz 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Onderkoeling wordt
vondelingetje fataal

   
 

door Marjolein van der Gaag DEN HAAG - Een pasgeboren baby die in een kartonnen doos op een bankje in de Haagse Schilderswijk te vondeling was gelegd, is overleden. Het meisje werd zondagmorgen rond half negen ontdekt door een buurtbewoner, die de politie waarschuwde.

Het kindje lag slechts gewikkeld in enkele doeken in een kartonnen doos, die was neergezet op een stenen bankje bij een parkeerplaats aan de Pieter Lastmanstraat.

Toen de politie arriveerde, leefde de baby nog. Het ernstig onderkoelde meisje werd met spoed naar het Juliana Kinderziekenhuis vervoerd. Daar overleed het vondelingetje later op de dag.

De Haagse politie staat voor een raadsel en is op zoek naar de moeder van het meisje. Ook zoekt de politie getuigen, die hebben gezien wie de doos heeft neergezet.

Bij de Stichting Turkse Werkgroep aan de naastgelegen Van Ostadestraat is met verbijstering gereageerd op het incident. Voorzitter S. Ergül vermoedt dat de baby wellicht afkomstig is van een tienermoeder. "Er komen hier in de wijk veel ongewenste zwangerschappen onder schoolmeisjes voor", vertelt hij. "Seksuele voorlichting krijgen ze niet en als ze dan zwanger zijn, durven ze dat niet aan hun ouders te vertellen. Dat is heel triest."

Ook buurtbewoners reageren geschokt op de gebeurtenis. "Het is echt ongelooflijk. Wie doet nu zoiets? Het wordt ook steeds gekker", verzucht een oudere bewoner van de Pieter Lastmanstraat.

Zijn overbuurman zou zondagmorgen de politie hebben gebeld, nadat hij een huilende baby had gehoord en vanuit het raam van zijn portiekwoning iets in de kartonnen doos zag bewegen.

De Haagse politie wil niet op de speculaties ingaan. "Wij hopen zo snel mogelijk bruikbare tips binnen te krijgen. De Pieter Lastmanstraat is een drukke straat. Zeker in de nacht van zaterdag op zondag moeten daar nog flink wat mensen zijn langsgekomen", aldus een woordvoerder.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 1 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.