De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 9 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Laatste tocht van Marion en
Romy in absolute stilte

   
 

AMSTERDAM - Enkele duizenden belangstellenden hebben gisteren in Bergen de uitvaartplechtigheid bijgewoond van Marion en Romy van Buuren. Langs de route die de rouwstoet te voet van de Petrus- en Pauluskerk naar de algemene begraafplaats aflegde, heerste absolute stilte. Ook hingen overal de vlaggen halfstok. Met een handkus nam Corrie van Buuren bij het graf van Marion en Romy voorgoed afscheid van haar dochter en kleindochter, die slechts 18 jaar en 11 maanden oud werden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 27kb)
Honderden belangstellenden liepen mee in de rouwstoet op weg naar de begraafplaats.
Ruim een week nadat hun stoffelijke overschotten werden gevonden in de duinen zijn Marion en haar dochter Romy gistermiddag, even na drie uur, op indrukwekkende en hartverwarmende wijze herbegraven.

Tijdens de dienst in de bomvolle Petrus- en Pauluskerk werd onder meer gesproken door Johan en André, de broers van Marion. Maar ook door haar moeder Corrie. Zij zei: ,,Na jaren van onzekerheid weten wij nu wat wij niet hebben willen horen. Onze schatten zijn er niet meer. Wij wilden er niet aan, tegen beter weten in. Ik dacht: Ik wil ze horen, ik wil ze voelen, ik wil ze zien. Hun lach, hun warmte. Ik wil nog een keer met mijn handen door hun haren kroelen. We zijn op en leeg. Nu moeten we het doen met onze herinneringen."

Een neef en drie nichtjes van Okan O. hebben gisteren tijdens de rouwplechtigheid in Bergen Hans en Corrie van Buuren gecondoleerd en namens de Turkse familie hun excuses aangeboden.

Na de kerkdienst vond er een stille tocht plaats naar de algemene begraafplaats. De stoffelijke resten van de jonge moeder en haar dochtertje lagen samen in een witte kist. Boven op de rouwwagen lag een enorm bloemstuk waarin symbolisch negentien duiven waren verwerkt. Achttien voor Marion, gelijk aan de leeftijd waarop zij stierf en een voor Romy.

De politie heeft na de vondst van de stoffelijke overschotten van Marion en Romy acht rechercheurs op het vervolgonderzoek gezet. Een woordvoerder bevestigde gistermiddag dat de broer van Okan O. nog steeds niet is gehoord. De politie wil de 24-jarige Alkmaarder, die in Turkije verblijft, graag spreken over zijn tegenstrijdige verklaringen.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 9 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.